Annons

Henka med på jujitsu

Skolorna har startat och så smått har även höstsäsongen kört igång för föreningslivet.
Henka Dojo är en av stadens många aktiva idrottsföreningar och här är man inne på sin fjärde termin med knattejujitsu.
– Knattejujitsun är till för alla barn mellan 4-6 år som vill uppleva glädjen med idrott. Träningen är upplagd på ett lekfullt sätt där det handlar om att träna sin kroppskontroll med hjälp av lekar, tekniker och övningar från jujitsu, berättar Anita Enberg som tillsammans med Carsten Jönsson är instruktörer för knattejujitsun.
–  Vi fäster stor vikt vid att barnen lär sig ta ansvar, respektera varandra och att vara bra förebilder. Fokus ligger på övningar i koordination, balans, rörlighet, samarbete och känsla.

Träningen bygger upp självförtroendet och lär barnen att det inte är farligt att kämpa och att bli svettig.
– Ibland engagerar vi också föräldrarna i våra övningar, vilket barnen tycker är jättekul, säger Anita Enberg med ett leende utan att avslöja hur föräldrarna tar det.
– Vi anser att en bra motorik i tidig ålder är väldigt viktig i ett barns utveckling och träningen stimulerar även rörelseglädjen hos en liten ”knatte”.

Annons
 

Enklast möjliga utrustning är det som krävs. Här tränar man i t-shirt, träningsbyxor och barfota samt har en vattenflaska med sig.
– Skulle barnet tycka att det fortfarande är intressant och vill fortsätta, finns det möjlighet att köpa en dräkt på plats.

Förra terminen hade Henka Dojo så många knattar igång att man var tvungna att ha intagningsstopp, men sedan flera av dessa knattar nu har gått över till barngruppen, finns det plats för fler nya knattar.
– Vi tränar lördagar 10.00–11.00 i idrottshallen och alla knattar är välkomna tillsammans med sina föräldrar för att prova på, säger Anita Enberg.

Nu på lördag är det dock lite speciellt eftersom jujitsuträningen kommer att ske på Kasernplan.
– Tillsammans med vårt idrottsförbund Aktiv Ungdom kommer vi att ha en aktivitetsdag, där vi visar upp vår verksamhet och låter allmänheten få prova jujitsu utomhus.

Mellan 11.00–15.00, kommer Henka Dojo att hålla träningspass på Kasernplan, i ett öppet tält och med DJ.
– Vi kommer att hålla pass för knattar, barn, ungdomar och vuxna. Under dagen bjuder vi in allmänheten, våra medlemmar, deras familjer och syskon att prova på jujitsu, säger Anita Enberg och utlovar att passen kommer att ha många olika inslag och läggas upp, så att alla har möjlighet att testa utan några förkunskaper.
– Meningen är att vi ska träna och ha kul tillsammans till inspirerande musik. Helt utan kostnad. Vi kommer även att ha tävling, där man kan vinna kepsar, t-shirts och gratis terminsavgift samt att man kan anmäla sig till höstens träningar och kurser.

Träningsschema under lördagen den 7 september på Kaserplan:

11.00–12.00 knattar (4-6 år)
12.00–13.00 barn (7-13 år)
13.00–14.00 ungdomar och vuxna (från 14 år) 
14.00–15.00 barn, ungdomar och vuxna

Mer info: www.henkadojo.se


Ordning och reda i ledet när det är teknikvisning. Foto: Privat.


Övning med de vuxnas skydd. Foto: Privat.


Dags för namnleken. Foto: Privat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser