Annons

Onsdagar i konsthallen

På onsdag kan man i konsthallen stifta närmre bekantskap med den nyöppnade utställningen med Peter Frie och Lars Englund. Galleristen Britt Arnstedt och konstintendent Birthe Wibrand visar utställningen klockan 18.30.

Onsdagsprogrammet framöver ser ut enligt följande:

Annons
 

11 september
Skånes Auktionsverk representerat av Pia Stael von Holstein talar om konst; vad skall man tänka på när man köper konst, är detta äkta eller? finns det bra kontra dålig konst? hur vet man vad något är värt? vad reglerar priset/värdet på konsten?

18 september
Filmvisning; Källan – La source des femmes; Sedan urminnes tider har kvinnorna i den lilla nordafrikanska byn släpat tunga vattenhinkar från källan högt uppe på berget. Att dra ner vatten till byn anser männen bara onödigt. Men för kvinnorna som dagligen måste ta sig fram i den brännande hettan och som gång på gång drabbas av missfall är gränsen nådd. De bestämmer sig för att ta till ett beprövat vapen: En kärleksstrejk.

25 september
Vad finns i stadens konstsamling? Tankar om konstsamlande i staden av Birthe Wibrand, konstintendent.

2 oktober
Eventuellt program presenteras senare.

9 oktober
Filmvisning; Ai wei wei Never Sorry. Den amerikanska journalisten och filmaren Alison Klayman följer den kinesiske konstnären, frihetsaktivisten och dissidenten Ai Weiwei mellan 2008 och våren 2011. Hans vardagsliv bland fyrtio katter, några hundar, familj, vänner och volontärer i sitt hem med adressen ”258 FAKE” och Zuoyou studion i Peking. Numera i en av myndigheterna övervakad husarrest där han, sedan han på allvar gjort sig obekväm, fortsätter sitt oförtrutna arbete för yttrandefrihet, demokrati och rättvisa genom sin konst.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser