Annons

Asmundtorp har åter häng på toppen

Asmundtorp kunde i en svängig match mot Croatia till slut vinna med 6-3 och därmed bärga tre viktiga poäng och förhoppningsvis lite nyvunnet självförtroende.

Precis som senast mot Stehag var det ett lag i stor poängnöd som Asmundtorp ställdes mot på bortaplan i helgen.  Croatia tar inledningsvis tag i spelet och blir förande i matchen. Asmundtorp lyckas inte riktigt suga åt sig bollarna och spela det spel de tidigare under säsongen visat.

Annons
 

Och det är lite sömnigt i bortaförsvaret då Croatia i den 31.e minuten tilldöms en solklar straff, en straff som Jason Johnson kan förvalta och 1-0 är ett faktum.

Asmundtorp jobbar på och blir lite mer fysiska i sitt spel. Två varningar kostar bortalaget på sig innan Tony Svensson kan kvittera i den 41:e minuten.
Sett till hela halvleken lyckas vi spela upp oss och sammanfattningsvis är det Asmundtorp som skapat flest chanser, anser Emil Persson i AIF som är den som förser oss med matchrapporter från Asmundtorps matcher.

I den 57.e spelminuten kommer något av ett avgörande i matchen. Croatia trycker på med ett riktigt bra anfall som Asmundtorp lyckas styra till hörna. Croatia fortsätter att pressa på vilket leder till ytterligare tre hörnor utan resultat. Istället är det Asmundtorp som går till anfall och under sex minuter lyckas bortalaget göra tre mål, två av Michael Stenberg och ännu ett av Tony Svensson.

Det skulle visa sig vara tre snabba mål som fick Asmundtorp att falla tillbaka och slappna av. I Asmundtorpsmålet tvingades Tomas Olsson storspela och det dröjer det till den 83:e minuten innan nästa mål ska falla. Kristian Tomislav reducerar till 2-4. Direkt efter det
utökar Philip Carlsson i Asmundtorp till 2-5. Minuten därpå gör Croatias Ammar Alshaikhli 3-5 innan Asmundtorps Tony Svensson i den 86 minuten fullbordar sitt hattrick och fastställer slutresultatet till 3-6. Fyra minuter av sällan skådad Hawaii-fotboll med mål i varje anfall.

Klart bäst i Asmundtorp var Tony Svensson som med sitt hårda jobb, goda löpningar och framförallt tre mål såg till att Asmundtorp fick tre poäng med i bagaget.

– Det var en onödigt svängig match. Vi tog tre poäng och det är det viktigaste. Vi kan nu blanda oss in i toppstriden, vilket jag hoppas samtliga spelare tar chansen till. Vi vet sen i våras att vi kan spela ett spel som kan bära vägen till toppen av serien, säger Asmundtorps tränare Johan Paulsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser