Annons

Äntligen seger på bortaplan för BoIS

Äntligen lyckades BoIS ta tre poäng på bortaplan. Det var på Finnvedsvallen i Värnamo som Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani och Fredrik Karlsson såg till att årets andra viktoria på bortaplan bärgades inför 1279 åskådare.

Under första halvlek var spelet ängsligt inledningsvis men efter några minuter tog BoIS över spelet en aning. Det var dock långt ifrån något skönspel från något av lagen och det märktes tydligt att såväl BoIS som IFK Värnamo var tagna av stundens allvar. Efter en halvtimme tog hemmalaget över allt mer av spelet men Bill Halvorsen som spelade för just IFK Värnamo förra året hade, tillsammans med BoIS-försvaret, inga större problem att värja sitt mål. Båda lagen skapade några skapliga lägen under halvleken men riktigt hett blev det egentligen aldrig trots att det stod hela 8-6 i hörnor efter 45 minuter.

Annons
 

Tio minuter in i andra halvleken kom det förlösande 0-1 målet. Det var efter en snabb frispark på högerkanten som Alex Nilsson fick bollen. Han hade flera försvarare på sig men lyckades hitta ”Surprise” som först verkade snubbla till men fick kontroll på benen, drog en gubbe och placerade bollen under Björn Åkersson i Värnamomålet.

Precis efter målet var det lite nervöst i de för dagen rosa leden men de lyckades behålla kylan och kunde ganska enkelt hålla Värnamo borta från Bill Halvorsens domäner trots ett större bollinnehav. Att hemmalaget satsade framåt gav ytor för BoIS och med en kvart kvar av ordinarie tid var det dags för Fredrik Karlsson att göra 0-2. Denna gång var det ”Surprise” som efter en löpning långt ner på vänsterkanten fick in bollen framför mål. Där stod Alex Nilsson som lyckades nicka bak till Fredrik Karlsson som enkelt kunde bredsida in 0-2 med sin vänsterfot.

Efter att ha bevittnat bland annat BoIS bortamatch mot Ängelholm och GIF Sundsvall nyligen så var det svårt att slappna av men killarna gjorde sitt jobb och avslutade matchen genom att effektivt stänga av allt vad spel i närheten av BoIS-målet hette och när Jim Petersson blåste av efter tre tilläggsminuter var lättnaden och glädjen påtaglig i BoIS-lägret.
– Det kändes skönt att få bort lite tyngd från axeln, säger BoIS tränare Jörgen Pettersson efter matchen.
– Tycker vi spelar ok i första halvleken även om vi kunde haft lite mer fart. I andra ligger vi lite lägre och får till kontringar och det avgör matchen. Framför allt så var ”Surprise” pigg i benen idag. Sammanfattningsvis är jag dock mest nöjd med defensiven. Vi jobbar hårt för varandra och låter inte Värnamo skapa några jättelägen.

Segern innebär att BoIS klättrade ett pinnhål och ligger nu på tionde plats, fyra poäng före Varbergs Bois som har den översta av de två kvalplatserna neråt. Nu väntar ett uppehåll på tolv dagar innan BoIS tar emot Hammarby på IP lördagen den 14 september.
– Det kommer mycket lägligt med ett litet uppehåll nu. Det täta matchandet har gjort att vi inte kunnat träna optimalt och att vi nu med en seger i ryggen och humöret på väg upp kan fokusera på träningar är perfekt. Det kommer att bli stenhårda körningar på såväl defensiven som offensiven, lovar Jörgen Pettersson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser