Annons

Maskerade supportrar orsakade oro

Att säga att det är oro i de BoIS-randiga leden är ingen överdrift. Banderoller med budskapet att styrelsen ska avgå visas upp match efter match. Samtidigt verkar laget vara inne i en rejäl svacka vilket svider för fansen. En del av dessa spär dock själv på oron genom att ställa till det, framför allt för andra supportrar. Vid den senaste bortamatchen blev en busslast på cirka 35 supportrar nekade inträde till matchen mellan Örgryte och BoIS och diskussionen om kollektiv bestraffning fick luft.
Nu ger polisen sin bild av det inträffade. Enligt polisen har delar av supportrarna rusat ut ur bussen, maskerade med rånarluvor, och vält ett flertal staket samt gett sig på en ÖIS-supporter.
– Det är den förklaringen vi har fått från arrangörerna, säger Martin Hallberg på polisen i Göteborg och fortsätter.
– Eftersom alla i bussen gick ut i grupp och ingen aktivt försökte stoppa de som ställde till det så fattade säkerhetsansvarige från Örgryte beslutet att neka samtliga inträde. Min högst personliga uppfattning är att om de andra försökt förhindra det inträffade eller rent av lämnat platsen, så hade de förmodligen släppts in, säger Martin Hallberg.

För polisens del är saken lagd på hyllan då ingen anmälan om brott kommit dom till handa.

Annons
 

Landskrona Direkt har försökt få kommentarer såväl från BoIS supporteransvariga som från Örgryte utan att lyckas.

Läs även: BoIS-fans nekades inträde i Göteborg

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser