Annons

Trots frysboxen är Marko trogen M

Efter en framgångsrik krysskampanj vid valet 2010 blev Marko Huttunen, nummer två på moderaternas fullmäktigelista. Något som inte sågs med blida ögon inom partiet och den dåvarande ordföranden Olov Stråmark.

Skuttet från 14:e till 2:a plats på listan medförde  inga ryggdunkningar, inte ens en suppleantplats utan snarare kom efterspelet att handla om ”han inte var att lita på”. Sen dess har han suttit i frysboxen men trots det varit lojal mot sitt parti.

Annons
 

Dagens partibyte där tidigare ordföranden Olov Stråmark går från M till SD är det andra under året i den riktningen. Tidigt i våras var det Lars Ekvall som gjorde detsamma.

Frågan är då vad partilojale Marko Huttunen har att säga om dagens partibytet?
– Winston Churchill sa en gång att ”En del byter åsikt för sitt partis skull och andra byter parti för sin åsikts skull”. Det ligger väl en hel del i det. Beklämmande att Olov valde just SD som ideologiskt står långt ifrån M, men om det är SD han sympatiserar med ska han så klart byta. Han har otvetydigt sina skäl för att lämna.

Nu riktar Olov ingen direkt lokal kritik moderaterna i Landskrona men det har tidigare pratats om sprickor i fasaden även lokalt. Hur ser du på det?
– Fasaden? Vi är väl nere på fundamentet. Efter nästa val får vi väl schakta! Själv är jag systematiskt utsatt sedan valet 2010 för utfrysning och en slags vuxenmobbning. På en normal arbetsplats hade man aldrig tillåtit ett sådant klimat, svarar Marko Huttunen.

Med tanke på svaret. Är du näste man att lämna moderaterna i Landskrona?
– Nej, absolut inte.

Om vi vänder på frågeställningen. Kommer du att kandidera även vid valet 2014?
– Om man säger som så, de har redan stoppat mig från att kandidera till regionen.

Det har under de senaste dagarna pratats om såväl en tågtunnel mellan Landskrona och Köpenhamn som om konstgjorda öar utanför västra industriområdet. Hur insatt är du i ”Vision 2063”?
– Så insatt som jag kunnat bli av tidningsartiklarna. Tunnel under sundet, vågar man fråga om bron från Jönsaplan till Nyhamn står klar 2063? Vision 2063, vad sägs om rymdfärjor från Viarp, eller Enoch Thulins flygplats som den heter?

Relaterat: Tidigare M ordförande går med i SD

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser