Annons

Tidigare M ordförande går med i SD

Den tidigare ordföranden i moderaterna i Landskrona, Olov Stråmark, byter parti till Sverigedemokraterna.
– Moderaterna har havererat i fråga efter fråga. Arbetsmarknadspolitiken och avsaknad av landsbygdspolitik på riksnivå, sjukvårdspolitiken på regionnivå samtidigt som invandrings- och integrationspolitiken har spårat ur, säger han i ett pressmeddelande i vilket det även uppges att bytet av parti föregåtts av eftertänksamhet från Olov Stråmark där möten med företrädare från Sverigedemokraterna på olika politiska nivåer gett en samlad bild av partiet.
– Sverigedemokraternas satsningar på pensionärerna, som partiledaren Jimmie Åkesson tog upp i sitt sommartal i Sölvesborg visar att SD vill satsa på pensionärerna, inte bara när det är valår, säger han som välkomnas Stefan Olsson ordförande och gruppledare för Sverigedemokraterna i Landskrona. 
– Har du som Olov suttit som ordförande för Moderaterna i Landskrona i fyra år är det en värdefull erfarenhet och det kan vara bra att bolla idéer med en som haft samma position i ett annat parti. Olov kommer dessutom att slängas in i hetluften direkt, då han kommer att ta plats i en del nämnder för Sverigedemokraterna i Landskrona.

Att Olov Stråmark lämnar tycks inte komma som någon större överraskning för moderaterna i Landskrona. Det som däremot sticker i ögonen är att den tidigare ordföranden inte omgående väljer att lämna samtliga sina uppdrag.
–  Vi tycker att det är underligt att han inte kan eller vill följa de spelregler som finns, säger kommunalråd Cecilia Lindell och förklarar.
– Det som är förvånande är att Olov, som under en period var ordförande i föreningen, inte respekterar det regelverk som han själv var med och satte upp, när han inte avsäger sig samtliga de uppdrag han fått i Moderaternas namn. Genom att inte lämna sin ersättarplats i fullmäktige visar han att hans namnteckning inte är vatten värd. Att skriva under den kandidatförsäkran, som är en överenskommelse mellan Moderaterna och varje kandidat, är i Olovs värld bara en formsak och inget som han tycker är viktig.

Annons
 

Olov Stråmark satt som ordförande för moderaterna i Landskrona 2007-2011. Frågan är om partiet till nästa år kommer att kunna hindra kräftgången med svikande valsiffror?
1998 hade partiet 13 mandat i kommunfullmäktige då mer än var fjärde Landskronabo röstade på partiet. 2002 tappade man tre mandat och ytterligare tre till 2006.Vid senaste valet fick partiet drygt 10 procent av rösterna vilket gav de fem mandat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser