Annons

Spelarna sågas efter årets sämsta match

BoIS bröt förlusttrenden på bortaplan i måndags och på torsdagskvällen bröt man den fina trend som laget haft på hemmaplan. Och detta gjorde man med besked. Ljungskile vann rättvist med 2-0 och BoIS tränare Jörgen Pettersson sågade sitt lag längst med fotknölarna efter matchen.

Om man bortser från Ljungskiles trupp plus de trettiotalet supportrar och andra som håller på det gröna laget så var det 1779 åskådare plus ett tjugotal BoISare som var de stora förlorarna ikväll. Fotbollsspelarna som förlorade på plan i all ära men de som det är synd om är de som betalat pengar för att se matchen.
Vi låter Jörgen Pettersson sammanfatta.
– Jag ska fatta mig kort. Det var en bedrövlig insats. Under hela min tid i BoIS så har jag aldrig sett en sämre insats och sämre fotboll. Ljungskile var bättre på alla plan. Vi rörde oss inte ett skit och vi visade inget engagemang. Detta var ett riktigt, riktigt, riktigt nerköp. Det finns spelare idag som inte borde få lov att ha en BoIS-tröja på sig över huvud taget. Sedan är det så att det är jag som ska ge dom energi och det har jag inte lyckats med. Jag får alltså rannsaka mig själv, sade han på presskonferensen och det enda som egentligen saknades var att han skulle säga upp sig på stående fot.
Men så blev inte fallet, i alla fall inte på presskonferensen som var en av de kortaste som någonsin hållits.

Annons
 

Hur såg då matchen ut? BoIS hade en hel del boll men lyckades inte få till några avslut att tala om. Faktum är att de randiga bara hade tre avslut totalt i första halvlek och inget av dessa var på mål. Ljungskile fick alltså matchen precis dit de ville. De lät BoIS hålla boll och satsade på snabba omställningar och det var på en sådan som Jakob Olsson enkelt kunde göra 1-0 redan i den tionde minuten.

Till andra halvlek bytte Jörgen Pettersson ut både Andreas Dahl och Fredrik Olsson och in kom Alexander Tkacz och Alex Nilsson. Och visst blev det lite fler avslut men inte en enda gång var det riktigt hett framför Ljungskiles mål. I stället kunde Sandeep Mankoo göra 2-0 till gästerna efter en hörna som BoIS-försvaret inte lyckades rensa bort.
– Det blev precis som vi önskade. Vi fick ett tidigt mål och kunde spela på det, sade LSK-tränaren Tor-Arne Fredheim.

Efter att Jörgen Pettersson sagt sitt och alla var på väg ut ur pressrummet hördes BoIS sportchef Mats Aronsson mumla till en journalistkollega medan han tittade ner i golvet.
– Det är bäst att jag inte säger någonting.


Fotboll kan göra ont på många sätt. Fråga Fredrik ”Mini” Svanbäck. Eller inte.


När bollen väl kom i närheten av Ljungskiles mål så räckte BoISarna inte till.


Erik Andersson började på kanten och signalerade att han ville ha bollen. Den kom dock inte. I andra halvlek ersatte Alexander Tkacz Andreas Dahl och då fick Erik flytta in på det centrala mittfältet. Inget hjälpte dock idag.


Liridon Leci skadade sig i slutet av första halvlek. Efter några minuter i andra kunde han inte fortsätta utan fick byta. Noterbart är att han drog på sig sitt sjätte gula kort för säsongen och missar matchen mot Värnamo på måndag.


Fler banderoller. Frågan är vem eller vilka som kommer att avgå först?


Till och med hörnflaggorna verkade vissna denna kväll på IP.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser