Annons

Rekordmånga deltagare i papegoyeskjutning

S:t Knuts Gille i Landskrona höll i lördasgs sin årliga papegoyeskjutning. Arrangemanget lockar alltid många medlemmar och gäster och slog i år alla tiders rekord med 140 deltagare.

Det hela inleddes med invigningen av S:t Knuts Park vid Kasernplan som följdes av procession till Bastion Wrangel vid Citadellet där skjuttävlingen väntade. Till skillnad från de levande papegojor som var måltavlor under medeltiden används numera målade fåglar. De är både större och sitter stilla men är ändå svåra att träffa med pil och båge.

Annons
 

Några som dock lyckades väldigt väl med detta var P-O och Barbro Bodin som tog hem segern. De är därmed inte bara herr och fru utan numera även Fågelkung och Fågeldrottning.

I den nästan lika prestigefyllda hattävlingen tog Lisbeth Svedenborn hem segern med sin magnifika hatt föreställande, ja just det, en papegoja. Lisbeth är därmed ny Hattdrottning i Gillet. Festligheterna fortsatte kvällen lång med buffé, musik och glada upptåg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser