Annons

Hockeyskola för de yngsta

Sakta men säkert kommer hösten allt närmare och ett säkert tecken på detta är att Lejonets hockeyskola drar igång nästa vecka.
– Vi kör igång lördagen den 7 september och alla killar och tjejer som är födda 2004-2009 är välkomna, hälsar Mattias Lindblom, ordförande i IF Lejonet.

Hockeyskolan har de senaste säsongerna utvecklats till en av södra Sveriges största hockeyskolor med 30-50 flickor och pojkar som deltager varje säsong. Två pass i veckan är avsatta till de unga framtida hockeyspelarna och ledarna är beredda.
– Vi kör på lördagsmorgnar från 8.30 och en timme fram samt tisdagskvällar mellan 17.20 och 18.10. Då tar en stab av folk emot såväl barn som föräldrar. Någon föranmälan behövs inte det är bara att komma till ishallen.

Annons
 

Ordföranden påpekar också att det inte behövs någon direkt utrustning i början.
– Man kanske först vill prova på lite och då har vi den utrustning som behövs. Jag vill också poängtera att föräldrarna inte behöver kunna åka. De kan lugnt sitta på läktaren och titta på när vi tar hand om barnen. Det brukar vara uppskattat, säger Mattias Lindblom.

Fokus ligger på lärande, lek och skridskoåkning men också på fair play och kamratanda. I början av hockeyskolan tränar barnen upp sin skridskoteknik och när de väl har ångan uppe så blir det träning med klubba och puck.
– Det går olika fort för olika barn. En del kan redan åka när de kommer, andra har aldrig stått på skridskor. Men det gör inget. Våra ledare ser till att de lär sig åka och vart det sedan bär står skrivet i stjärnorna, säger Mattias Lindblom och skrattar.
– Sedan håller vi på till april nästa år, avslutar ordföranden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser