Annons

62 recept från Landskrona

Den finns i 1 250 exemplar, den lokala kokboken med recept av Landskronas egna invånare. ”Landskrona ur kulinarisk synvinkel” säljs runt om i staden genom projektet Omtanken, vilka även sammanställt alla recepten, skrivit texterna och tagit bilderna.
– Jag tycker att den blev fantastiskt fin. Det är mer än en kokbok. Det är en bok om Landskrona. Nu ska vi bara nå ut till allt och alla så att den kan hamna i hemmen, säger Inger Mannberg för Omtanken när hon och hennes kollega Hasse Åkesson besökte redaktionen.

I boken finns 62 recept på allt från den bombsäkra rulltårtan och Doris röda påsksill till Per Dansks brinnande kärlek och Öresundsvarvets stenbit.
– Här finns något för alla smaker och recepten är väldigt pedagogiskt upplagda. Jag har till och med mitt recept på potatisgratäng med, säger hon och visar upp sidan 26 och skrattar.

Annons
 

Omtanken är en ekonomisk förening som bildades för att verka för en positiv utveckling för Landskrona och dess medborgare genom enskilda aktiviteter eller projekt. Förutom att man skapat den aktuella kokboken så arrangerar man loppmarknader.
– Nästa äger rum på lördag mellan klockan 10-15 och den är i våra lokaler på Ringvägen 44 i före detta Schlasbergs fabrik, säger Hasse Åkesson.

Var boken säljs hittar du på deras hemsida. Adressen är www.omtanken.net. Det går även att beställa boken via e-postadressen info@omtanken.net.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser