Annons

Välgörenhetslopp för barn som är för tidigt födda

Allt fler går från ord till handling när det gäller välgörenhet. Ofta handlar det om att drabbade arrangerar loppisar eller tävlingar för att samla in pengar till välgörande ändamål och den 7 september är det dags för just ett sådant. Då går för första gången välgörenhetsloppet ”Spring för det lilla livet” av stapeln i Landskrona och det är två pappor som står för arrangemanget.
– Vi har båda fått barn som blivit födda för tidigt och som behövt mycket vård i början av livet. Vi känner en tacksamhet för den fina vård våra barn fått och vi vill vara med och stödja forskningen för andra sjuka nyfödda barn, säger Anders Paulsen från Landskrona.
– Min son Albin föddes efter bara 27 veckor i magen och vägde 1010 gram. Han fick stanna på sjukhus i nio veckor innan han fick komma hem. Han är idag två år, mår bra och är en helt fantastisk liten kille.

Start och målgång för loppet sker på gräsmattan bakom Västervångskolan och alla kan vara med.
– Det är ett motionslopp där du själv väljer om du vill springa 10 kilometer eller springa, alternativt gå 5 kilometer. Har du barn kan du givetvis gå med barnvagnen. Startavgiften är 100 kronor och går, förutom omkostnader för loppet, oavkortat till Lilla barnets fond, som är en ideell förening med syfte att stödja forskning och utveckling hos nyfödda och för tidigt födda barn.

Annons
 

Tidigare har fotbollsproffset från Landskrona, Jonas Olsson stöttat liknande projekt då han exempelvis auktionerade ut de fotbollsskor som Zlatan Ibrahimovic spelade i på invigningen av Friends Arena, och han finns även med i kulisserna denna gång.
– Priser kommer att lottas ut bland samtliga deltagare. Du kan bland annat vinna supporterprylar signerade av Jonas Olsson, avslutar Anders Paulsen.

Läs mer om Lilla barnets fond och loppet på: www.lillabarnet.se och http://lillabarnet.123minsida.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser