Annons

Medaljer till lyftare på hemmaplan

Landskronas unga atleter gjorde ingen besviken under lördagens Skånska juniormästerskap i tyngdlyftning som avgjordes i Idrottshallen i Landskrona.
– Killarna och tjejerna har tränat hårt under sommaren och det har gett resultat, säger Patrik Helgesson, ordförande Landskrona AK.

Först ut var Hanna Brodin, 9 år, i klass 48 kg. Hanna gjorde sin första tävling och klarade alla sina sex lyft. Hon klarade som mest 8 kg i ryck och 12 kg i stöt.

Annons
 

Därefter var det Albin Fagerström i klass 62 kg. Även han klarade alla sina lyft och avslutade med personliga rekord i ryck på 24 kg och i stöt på 26 kg. Hans resultat räckte till brons.

Sajad Al-Sudani, som också tävlade i klass 62 kg, kom på andra plats med resultatet 47 kg i ryck och 61 kg i stöt. Sajad klarade också alla sina sex lyft och 61 kg var nytt rekord i stöt.

Sist ut av Landskronalyftarna var Albin Leo, Även Albin Leo klarade alla sina lyft och tog personliga rekord i ryck med 38 kg och i stöt med 53 kg. Totalt nytt personligt med 11 kg. Hans resultat räckte till silvermedaljer.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser