Annons

BoIS-fans nekades inträde i Göteborg

När BoIS mötte Örgryte tidigare i kväll stod ett 35-tal BoIS-supportrar utanför Gamla Ullevi och följde matchen. Anledningen till att de inte släpptes in var för att någon eller några i sällskapet hade ägnat sig åt att knäcka ett par flaggor samt varit involverade i en situation med en halsduk. Något bråk ska det dock inte ha varit fråga om enligt Andreas Johnsén, en av killarna som inte släpptes in.
– Nej, det var lugnt. Jag vet inte riktigt vad som hände men vi kom i alla fall inte in. Vi var ett gäng på cirka 35 personer som brukar stå tillsammans på läktaren hemma och vi hyrde en egen buss för att åka upp. Men nu fick vi se matchen utifrån, säger han.

Vad som egentligen hänt är alltså oklart i skrivande stund. Klart är dock att ett helt gäng blivit straffade för vad ett fåtal personer åstadkommit och diskussionen om kollektiv bestraffning vad gäller fotbollssupportrar lär få nytt syre. Noterbart är att det inte var en resa som arrangerades av BoIS supporterklubb Black & White.

Annons
 

Läs även: Äntligen poäng på bortaplan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser