Annons

Äntligen poäng på bortaplan

En poäng är bättre än ingen. Äntligen höll BoIS tätt i slutet av matchen. Var detta vändningen? Påståenden och frågor som hörs efter måndagens 0-0 match mellan BoIS och Örgryte. Faktum är att det inte var någon speciellt bra fotbollsmatch. BoIS hade en del av spelet i första men i andra tog ÖIS över och var närmare ett segermål. Men matchen slutade 0-0 och BoIS tränare Jörgen Pettersson är mycket glad för poängen.

Första halvlek inleddes i ett lagom tempo och emellanåt visade båda lagen prov på fantasi i anfallsspelet. Bland annat hade Alex Nilsson och Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani skapliga avslut men några riktigt svåra prov satte de inte Fredrik Andersson i ÖIS-målet för. Även Andreas Dahl hade ett par skapliga frisparkar men bollen ville inte in.

Annons
 

I början av andra halvlek fick Alex Nilsson bollen i misstänkt offsideläge men hans förstatouch var lite för hård och Fredrik Andersson hann avvärja. Detta läget plus att Erik Andersson hade en bra rusch med ett dåligt avslut var det närmaste BoIS kom ett mål i den andra halvleken.
Istället tog hemmalaget över spelet. Efter en dryg timmes spel var det mycket nära 1-0. Sebastian Ohlsson fick bollen mitt framför mål och i skottögonblicket träffade han Philip Anderssons fot med följd att bollen träffade ribban och det randiga försvaret hade även en del problem med att få bort returen.
Fyra minuter senare hade George Mourad en kanonnick som Bill Halvorsen med nöd och nätte lyckades tippa till en hörna.

I slutet pressade ÖIS ganska rejält men fler jättelägen fick man inte trots nästan sju tilläggsminuter.
– Spelmässigt finns det mycket att önska men killarna gav hundra och vi tog äntligen en pinne på bortaplan. Det var jätteviktigt och moralen vi visade idag ska vi ta med oss. Men som sagt. Spelet måste bli bättre, säger en märkbart lättade Jörgen Pettersson efter matchen.

På frågan hur det kändes när fjärdedomaren gjorde klart att det skulle bli hela sex tilläggsminuter nästan ryser tränaren när han svarar.
– Jag höll på att gå i taket men jag intalade mig själv hela tiden att ta det lugnt och det löste sig ju till slut, säger han och ler.

Vad gäller matchbilden håller han med om att det var en jämn förstahalvlek och ÖIS-press i andra.
– Så var det och det märktes ganska tydligt att det var två lag i stora behov av poäng som gjorde upp, avslutar Jörgen Pettersson som nu ska få killarna att ladda om eftersom nästa match spelas redan på torsdag då BoIS tar emot Ljungskile på hemmaplan.

Noterbart är att Linus Malmqvist är avstängd mot Ljungskile då han drog på sig ett gult kort i matchen mot Örgryte.

Läs även: BoIS-fans nekades inträde i Göteborg

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser