Annons

Lyckad terminstart för Henka Dojo

Det blev en bra uppslutning för Henka Dojo på terminens första pass i Lill Olas. Ett 20-tal barn, ungdomar och vuxna iklädda sina dräkter hade tagit sig ner till stranden och lika många föräldrar och syskon fanns på plats som åskådare.
En och annan nyfiken kvällsbadare stannade till för att se ett gäng vitklädda personer studsa runt, kasta sig i både sand och vatten.
– Kan tänka mig att det såg lite roligt och konstigt ut för ett otränat öga, säger Anita Enberg i Henka Dojo Jujitsu.

Det var en underbar kväll med varm sand och skönt vatten.
Kvällens instruktör var Per Karlsson som började med att hälsa in alla på stranden, innan det blev dags för lite teknikträning med slag, spark och kast.

Annons
 

Det blev snabbt svettigt och att hitta balansen i sanden var inte så lätt. När sanden börja komma in i ögonen och andra olämpliga ställen blev det mycket skratt bland deltagarna. Men det var bara att torka sanden ur ögonen och köra igen.

Passets andra halva flyttades ut i det sköna vattnet och det var väl tur det, eftersom alla var lagom varma och svettiga vid detta här laget.
– Att träna kampsport i vattnet är inte det lättaste, men det var roligt och väldigt lärorikt för alla.

Samtidigt som deltagarna försökte hålla balansen och få till sina kast, så flödade de hjärtliga skratten. I vattnet tränades det både på kast och fallteknik.

– Det är verkligen en utmaning att behålla balansen och göra det man ska, när dräkten blir vått och fylls med vatten och helt plötsligt blir mycket tyngre samt att man får vatten i både ögon och näsa.

Passet avslutades med den traditionella uppställningen. Där man går ner på knä och bugar. Denna gång med huvudet i vattnet.

Det var ett gäng trötta men mycket nöjda deltagare som lämnade terminens första pass.
– När ska vi göra det igen? frågar en deltagare på väg upp ur vattnet…


Brottning i strandkanten Foto: Anita Enberg.


Ett underbart utomhuspass. Foto: Anita Enberg.


Träning i vattnet. Foto: Anita Enberg.


Avslutningsvis blev det uppställning i vattnet. Foto: Anita Enberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser