Annons

Paviljong byggs i väntan på ny förskola

I april godkände fullmäktige att det redan i höst öppnas en ny kommunal förskola; Hackebackens förskola på Västra Fäladen. I avvaktan på förskolan ska byggas söker staden nu bygglov för en provisorisk förskolemodul på cirka 300 kvadratmeter i anslutning till Västervångskolans lägre årskurser.
– Vi är något lite försenade med Hackebacken och räknar med att den nya förskolan står på plats i december och att vi kan börja med barnverksamhet där i januari, säger Yvonne Nilsson förskolechef i Landskrona Stad.
En förskolepaviljongen med plats för upp till 40 barn placeras därför under tiden på Västervångskolan.
– Här kan vi nu börja skola in barnen som sedan följer med personalen till Hackebacken.

Bygglovet på den provisoriska paviljongen har kommit in sent men då det brådskar och denna redan är beställd kommer ärendet upp på tisdagens stadsbyggnadsnämnd. Frågan är hur det ser ut med planeringen när akututryckningar typ denna behövs?
– Dels får vi fler och fler 1-åringar i verksamheten. Föräldrar lämnar alltså sina barn tidigare till oss. Dels är det en svår verksamhet beräkna då vi haft flera beviljade ansökningar om att starta upp fristående förskolor som ej kommit igång, avslutar Yvonne Nilsson.

Annons
 

Med 40 nya förskolebarn som ska skjutsas till Västervångskolan blir det för rektorerna att hålla koll på den sedan tidigare tidvis kaotiska trafiksituationen utanför skolan om mornarna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser