Annons

Första segern för Wormo

Efter sju sorger, åtta bedrövelser och 15 matcher fick spelarna i IK Wormo jubla: 2-1 (0-0) mot Bjärreds IF hemma på Exan.
– Så himla skönt, sa Anders ”Lillis” Nilsson, assisterande tränare, och gjorde sig till tolk för alla wormoiter.
Men segern stärker knappast möjligheterna till nytt kontrakt. Det är fortfarande 14 poäng upp till kvalstrecket och endast sju matcher återstår. Wormo får dra nytta av de erfarenheter som säsongen i division IV gett och ladda för revansch i femman nästa år.

Matchen hade egentligen kunnat sluta hur som helst, men Wormo vann inte orättvist.
– Vi gjorde en bra match. Det har sett bättre och bättre ut den senaste tiden. Synd att inte serien startade i höst när vi fått värdefull erfarenhet.

Annons
 

Matchen var underhållande och det skapades målchanser på båda håll. Wormo hade ett halvdussin avslut i första halvlek med framförallt några tunga skott.
Men halvlekens bästa chans hade Bjärred. Två spelare kom fria med hemmamålvakten Andreas Borg, men Jens Vighagen kunde slå bollen till hörna i absolut sista ögonblicket.

I andra halvlek fick Wormo en drömstart. Redan i första minuten gjorde Martin Baric 1-0 efter en snabb omställning. Wormo hade också bud på fler mål, men sista kvarten tog Bjärred över och hemmaförsvaret fick slå ifrån sig.

Matchen såg ut att sluta 1-1 när Martin Baric frälste alla hemmasupporters: kontring, inspel från Igor Zelic och säker avslutning av Martin. Ett mål som var riktigt snyggt och en kopia av ledningsmålet.
– Det är kul konstatera att spelarna trots att det varit motigt har hungern kvar. Idag studsade också bollarna rätt. Det har de inte gjort tidigare, sa Anders ”Lillis” Nilsson.

Hela laget ska rosas, men visst fanns det några som lyste extra. Som Andreas Borg, Jens Vighagen, Anton Kohlemainen, Joakim Ramberg, Eric Norén och Martin Baric.
Noterbart till sist: Wormo har tappat lagkaptenen Linus Andersson, som gått till Borstahusen.


Nära Bjärredsmål, men Jens Vighagen avvärjer och målvakten Andreas Borg kan pusta ut.
Foto: Leif Hammarström


Jens Vighagen vinner en närkamp med en Bjärredsspelare.
Foto: Leif Hammarström

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser