Annons

Ny skolbyggnad i Glumslöv invigd

Under cirka ett års tid har skolgården på Glumslövs skola varit mer eller mindre en byggarbetsplats. Men i samband med skolstarten på måndagen var maskinerna borta och på plats står nu en helt ny skolbyggnad samt en nyanlagd fotbollsplan.
– Jag vill rikta ett stort tack till alla elever som haft tålamod samt till entreprenörerna som visat stor hänsyn. Nu är det äntligen klart, sa rektor Monica Sandell innan kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg invigningstalade.
– Skolan har genomgått stora förändringar men dom största förändringarna står ni elever för inne i klassrummen, sade Torkild Strandberg till eleverna och riktade sig mot lärare och andra vuxna när han talade om meritvärden och poängberäkningar.

Efter talen band Torkild Strandberg symboliskt ihop skolans byggnader tillsammans med Ebba Johansson som hade sin första skoldag någonsin då hon började i en f-klass och Anton Jönsson som skulle börja nionde klass.
– I det nya skolhuset ska eleverna i årskurs åtta och nio husera, informerar Monica Sandell som i år har rekordmånga elever.
– Förra terminen var vi 357 elever och idag är vi 395. Det innebär att vi fått behålla två av de paviljonger som vi haft under byggarbetet men som egentligen skulle transporterats bort.


Anton Jönsson, Torkild Strandberg och Ebba Johansson knöt symboliskt ihop skolans olika byggnader.


Glumslövs skola är utbyggd i etapper och har nu kommit att bli en av kommunens större enheter med sina 400 elever.


Det var en stolt rektor i Monica Sandell som hälsade inbjudna välkomna in i den nya skolbyggnaden.


En stor ljus och frsäch NO-salen ligger på andra våningen i den nya byggnaden.


Kommunstyrelsens ordförande Torkild Stranberg mindes hur han en gång i tiden spelat fotboll tillsammans med riksdagens dåvarande talman Björn von Sydow på konstgräsplanen på Dammhagskolan. Lekande och lätt visade han att kunskaperna satt kvar. Och efter en trixning till tre var den nylagda och efterlängtade grusplanen på skolgården också invigd.


40 nya bollar fanns till eleverna.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser