Annons

BoIS kontringsspel avgjorde

4-0 till BoIS. Klara siffror kan tyckas men faktum är att det ”bara” stod 1-0 till den 78:e minuten. Östersund var starka och hade mycket boll men BoIS effektivitet i kontringarna avgjorde. Genom dessa kunde man punktera matchen med tre mål på de sista femton minuterna. I och med segern håller BoIS avståndet mot lagen i botten.

Med tre raka förluster i bagaget tog BoIS på söndagen emot Östersund, ett lag som de randiga med nöd och näppe lyckades ta en poäng på på bortaplan i våras. Och matchebilden idag påminde en hel del om den i våras med ett undantag. BoIS kontringar i slutet av kampen.
Östersund hade en hel del boll och var bättre i sitt passningsspel än BoIS. Men tempot var inte det högsta och några direkta chanser hade inget av lagen fram till den 18:e minuten.
Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani avancerade då längst med kortlinjen och slog ett inlägg som träffade en Östersundspelare med följd att bollen gick i mål.
Tre minuter senare kapade Marcus Törnstrand Patrik Åström och efter att ha konsulterat linjedomaren visade Per Melin det röda kortet.

Annons
 

Östersund fortsatte att spela skapligt men några direkta chanser fick de inte. Istället var BoIS nära två gånger. Först hade Fredrik Karlsson ett skott i stolpen och i minut 45 hade samme Fredrik ett kanonläge men fick se sitt skott gå utanför.

I andra halvlek gasade Östersund på i början men precis som i första så fick de inte till det framför mål. BoIS fortsatte att kontra och vid ett par tillfälle fick Alex Nilsson lägen men han var inte vän med bollen. Just då. Med en kvart kvar var det påtagligt nervöst i det randiga lägret och därför var det närmast en förlösande känsla, både på plan och bland de 1639 på läktaren, när Alex Nilsson äntligen fick till det efter att han fått en smörpassning av ”Surprise”.
Drygt två minuter senare avgjordes matchen då Fredrik Olsson stänkte upp bollen i krysset efter pass av Alex Nilsson.
På övertid gjorde sedan Nilsson sitt andra och BoIS fjärde mål för kvällen då han enkelt placerade in 4-0 bakom en chanslös Petter Augustsson i ÖFK-målet.

Det var en märkbart lättad Jörgen Pettersson som mötte pressen efter matchen.
– Vi mötte ett mycket bra Östersund. Rent fotbollsmässigt så var de bättre än oss nästan hela matchen. Men vår plan var att låta de ha mycket boll och sedan kontra och det fungerade perfekt. Vi brände en del chanser men gjorde ändå fyra mål och det ska killarna ha en stor eloge för. De gjorde sitt jobb idag, sammanfattade tränaren.

Mittfältsmotorn Andreas Dahl var även han mycket lättad efter matchen.
– Fram till 2-0 så var det klart nervöst men när det målet kom kände jag en enorm lättnad. Sen gjorde vi två mål till och de var mycket viktiga. Efter tre raka förluster så tog vi äntligen en seger. Nu gäller det att knyta ihop och vara fokuserad. Vi har mycket viktiga matcher framför oss och vi får inte slappna av en sekund, säger mittfältaren och pustar ut.


#tillsammans


Tidigare BoIS:aren Mats Andersson med dagens maskot. En upphittad mycket tam blå undulat som han sedan fick lämnat in på kansliet.


Patrik Åström har fullt fokus på bollen.


”Surprise” slår ett inlägg som träffar Craig Barr och bollen styrs i mål.


Erik Andersson utsågs till bästa BoISare.


Östersund spelar bra fotboll men mycket närmre än såhär kom de inte.
– Vi har tränat mycket på defensiven och det betalade sig idag, sa Jörgen Pettersson efter matchen.


Tobias Malm får klart godkänt för sin match mot Östersund FK.


Fredrik Karlsson fick inte till det lilla extra idag.


Craig Barr bidrog till en fräck frisparksvariant när han skymde Bill Halvorsen när han skulle ställa upp muren. Notera de befriande rena (från sponsorlogor) tröjorna som Östersund spelade i


Även Fredrik Karsson fick en smäll men kunde resa sig och fortsätta.


Seon-Min Moon utsågs till Östersunds bästa spelare.


Alex Nilsson lobbar in 2-0. Ett förlösande mål.


Petter Augustsson hade inte en chans att nå Fredrik Olssons stänkare i krysset.


Martin Rudolfsson visar att han inte varit på den fallande Östersundspelaren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser