Annons

Stor sjukvårdsdemonstration att vänta imorgon

Imorgon planerar det opolitiska nätverket Rädda Sjukvården att genomföra en demonstration i Malmö. Flera ”syrror” vid operationsavdelningen i Landskrona väntas ta sig dit.
Syftet är att protestera mot de nedskärningar som sker inom vården.
Arrangörerna uppger bland annat att ”ett brev som skickats till bland annat Pia Kinhult från arrangörerna av Rädda Vården-demonstrationerna i mars, som drog tusentals skåningar i flera städer, har inte fått något svar än. Vi säger att det får vara slut med nonchalant tystnad ovanifrån”.

 Meningen är att demonstranterna ska prata med ansvariga politiker när de går på lunch 12.45-14 på Dockplatsen, samt under deras ”After Work” som drar i gång klockan 16.00 på samma plats.
– Vi kommer kräva svar och att de agerar. Vi är beredda att kämpa för vår sjukvård, skriver arrangörerna i sitt upprop och betonar att demonstrationen är partipolitiskt obunden.

Annons
 

Detta till trots ställer sig Socialdemokraterna i Region Skåne idag bakom budskapet och utlovar att regionrådet Henrik Fritzon (S), som även aktivt deltog vid demonstrationerna i Landskrona tidigt i våras, kommer att möta demonstranterna när de kommer fram till Dockplatsen.
– Under sommaren har krisen i sjukvården tagit helt nya proportioner när födande kvinnor avvisats från förlossningskliniker på grund av att det saknats personal och vårdplatser. De styrande borgerliga politikerna måste sluta gömma sig och istället ta sitt ansvar för att den skånska sjukvården inte fungerar, säger Henrik Fritzon (S).
– Demonstrationen imorgon visar att det finns ett stort missnöje för hur vården styrs. Det missnöjet delar vi fullt ut. Jag ser fram emot att träffa demonstranterna och visa dem mitt stöd. Den borgerliga nedskärningspolitiken har nått vägs ände. Det behövs ett nytt politisk ledarskap för sjukvården i Region Skåne, anser han.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser