Annons

Fem kvinnor ställer ut på Café Nell Walden

Klockan 18.30 idag öppnar den åttonde av tio utställningar under namnet Konst i Landskrona. Det är kulturförvaltningen som vill visa upp konstnärerna i kommunen på ett enkelt och lättillgängligt vis. Denna gång är det Gullan Tegnér Larsson, Ulla Wollin Kulle, Anita Leijonberg, Jannicke Larsson och Susi Krüger som visar några verk vardera på Café Nell Walden.
Direkt när man kommer in i caféet möts man av fyra nakna kvinnor, två på duk och två skulpturer.
– Eftersom vi bara kan ställa ut så få verk så valde jag att ha temat naken, säger konstnären Susi Krüger.
På samma vägg hänger fyra akvareller av Ulla Wollin-Kulle.
Jag har alltid gillat färg och form och för mig är skuggor viktiga. Det är dessa som gör en bild levande, förklarar hon.
Om de två tidigare konstnärernas verk är tydliga så är Anita Leijonbergs dess raka motsats. På frågan ”hur tänkte du här” svarar hon med ett leende.
– Inte alls faktiskt. Jag har gått på ren känsla och har stänkt på färg, säger hon om de abstrakta målningarna.
– Men jag har inte alltid målat såhär. Jag började ganska sent men har provat på det mesta och detta är det senaste.
Den fjärde konstnären som var på plats då pressen samlades var Anita Leijonberg.
– På den vänstra tavlan är en cell, eller ett ägg och den symboliserar livets begynnelse och när jag började på den till höger var jag inne på samma idé men där blev det ett fundersamt kvinnoansikte, säger konstnären och berättar om bilden som hänger mellan de två andra.
– Den målade jag i Egypten. Jag har alltid varit väldigt inspirerad när jag rest och så var fallet här också.
Jannicke Larsson kunde inte medverka på presskonferensen. För henne har kreativt skapande alltid varit ett stort intresse och under åren har det gett näring och utvecklats genom olika bild- och konstkurser och ett mycket aktivt måleri.

Utställningen pågår mellan den 15 augusti – 8 september.


Gullan Tegnér Larsson.


Anita Leijonberg.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser