Annons

Vad händer här?

På tisdagseftermiddagen flyttades drygt 700 par skor till den ideella föreningen Malvans loppisförsäljning på Drottninggatan. Det var Lars Eszter på Sko-Elegance som gjort en ordentlig lagerrensning i samband med att skohandlaren skär ner på sin butiksyta.
– Två lokaler ska bli en. I månadsskiftet flyttar jag hela min verksamhet till affärslokalen närmst Eriksgatan, berättar han medan fyra personer ur Malvans stab fyllde ett släp med skor.
– Jag mer än halvera min butiksyta och har inte plats för alla skor. Jag vet vilket fantastiskt jobb man gör på Malvan för alla våra mindre bemedlade, säger Lars Eszter som skänkt över 700 par oanvända skor.

Lasse ringde och undrade om vi ville ha några skor till skänks. Jag trodde det rörde sig om vad som kunde rymmas i baksätet på bilen. Men han bad mig ta med ett släp och en skåpbil, säger Per Jensen och skrattar när han ser alla skokartonger.

Annons
 

– Det här betyder otroligt mycket för oss. Det är riktigt fina skor som vi nu dels kan förse våra besökare med men även sälja på vår loppis. Det här kommer inbringa många mål mat åt våra gäster. Samtidigt vill jag betona att vår verksamhet i mångt och mycket finansieras av små bidrag från många generösa Landskronabor. Vill man kan man även bli medlem, det kostar bara 50 kronor.

Per Jensen har varit aktiv i föreningen i två år och på denna tid märkt ett ökat tryck.
– Om det var 30-40 som kom och fick sig en bit mat när jag började, så var det 56 stycken förra tisdagen. Vi ser allt fler yngre men även kvinnor, berättar han.

– Vi kommer därför att utöka vår loppisverksamhet med lokalen bredvid. Så både kläder och saker kommer att säljas från Drottninggatan, säger han och förklarar att man därmed frigör utrymme i lokalen på Jönsaplan.
– Vi har idag 20 sittplatser där och det räcker helt enkelt inte till.

Malvans loppis på Drottninggatan öppnar efter sommaruppehållet den 24 augusti. 


Lars Eszter, skohandlare med ett stort hjärta, skänker skor till Malvan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser