Annons

JEM-brons till Elisabeth och Carolina

I helgen avslutades Junior-EM-tävlingarna i portugisiska Portel. Elisabeth Brandt och Carolina Larsson, båda spelandes för Linjen i Landskrona, utgjorde halva laget av de fyra svenska damjuniorerna som var uttagna att representera Sverige.

Efter de två första dagarna skulle lagtävlingen avslutas. Svenskorna hade ett svårt utgångsläge inför andra speldagen, femte plats och 11 slag upp till bronset. Efter en formidabel spurt förbi bl a Tjeckien blev det en klart godkänd bronsplats för laget.

Annons
 

Till lördagens matchspel, som avgörs i cupform, kvalificerade sig samtliga fyra svenskor. Elisabeth Brandt tog här Sveriges enda medalj efter ett starkt och övertygande spel, trots en svår lottning. I semifinalen blev Elisabeth besegrad med minsta möjliga marginal mot Karolina Jandova från Tjeckien, som därefter också vann finalen. I matchen om bronset kunde däremot Elisabeth vinna komfortabelt genom att besegra österrikiskan Jennifer Helm med siffrorna 7-3.
– Jag är nöjd med insatsen och spelet under de fyra dagarna då det ofta var eftermiddagstemperaturer på strax över 40 grader, avslutar Elisabeth Brandt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser