Annons

BoIS rånade på segern på övertid

BoIS hade full koll på tillställningen under 88 minuter mot Ängelholms FF på måndagskvällen men än en gång skulle de randiga tappa poäng på bortaplan på övertid. Det står 0-1 på resultattavlan och samtliga 1679 åskådare var överens om att Ängelholm kommit billigt undan. Men i den 90:e minuten lyckades Robin Staf forcera in kvitteringen och då klockan stod på 93.14 trycktes bollen i mål igen, förmodligen av samme Staf, och ridån gick ner för de randiga.

Den första halvan av första halvleken var händelsefattig och inget av lagen verkade vilja ta tag i taktpinnen. Men i minut 23 hettade det till rejält. Det började med att en förlupen boll träffade ribban bakom Ängelholms målvakt Matt Pyzdrowski och på returen lyckades inte en ren Fredrik Karlsson få bollen på mål. Därefter fick samme Karlsson två gyllene lägen på ett par minuter men bollen ville helt enkelt inte in.
Istället var det Alex Nilsson som lyckades spräcka nollan. Det var Tobias Malm som drog upp ett anfall på vänsterkanten och slog en krosspassning till Patrik Åström som i sin tur slog en perfekt passning till Alex Nilsson och 0-1 var ett faktum.

Annons
 

I andra halvlek gjorde Ängelholm några snabba byten och fick lite mer fart på sitt spel. Samtidigt öppnade det upp bakåt och BoIS fortsatte att skapa lägen. Bland annat hade Alex Nilsson en nick i stolpen samt ett bra läge efter en timmes spel. BoIS lät Ängelholm trilla boll men några lägen lyckades de inte skapa. De få avsluten de gula hade kom från långt håll.
Istället kontrade BoIS och vid ett tillfälle kom man hela fyra man mot en men Dennis Olofssons avslut träffade en försvarare och bollen gick till en resultatlös hörna.

Med fem minuter kvar trodde dock alla på Ängelholms Idrottsplats att säcken skulle knytas igen med Fredrik Olsson lyckades slå bollen över mål trots att målet var helt öppet, en bedrift som måste vara svårare än att slå den i mål.
Och sedan kom dråpslagen. Först hittade Andreas Karlsson Robin Staf, i minut 90 och med sekunder kvar av den fyra minuter långa övertiden så fick Ängelholm några hörnor och på den sista pressade Staf in 2-1.
– Vi måste vara ärliga. Har man så många chanser som vi har utan att sätta mer än ett så är det inte bara otur. Det är dåligt och släpper man samtidigt in dåliga mål då förlorar man, sa BoIS tränare Jörgen Pettersson självkritiskt.
– Ändå spelade vi precis som vi skulle under 88 minuter. Vi spelade ett lite rakare spel än tidigare och det gjorde vi bra.

Ängelholms tränare Joakim Persson, var mer än ödmjuk efter matchen.
– Jag är mer än nöjd med resultatet. Det här var näst intill ett rån. BoIS har ett jävligt bra försvar och vinner 80 procent av alla närkamperna. Men när vi tryckte dit kvitteringen så kändes det som att vi stack en lite kniv i ryggen på BoIS. 2-1 är ren tur. Jag kan bara beklaga, sade han.

Att BoIS tappat poäng på övertid i en match må vara en tillfällighet. Två matcher? Knappast. Tre? Nix.
– Nej, så är det men vad vi gör för fel kan jag inte säga just nu. Det är bara väldigt bittert. Det här var en av de tyngsta förlusterna jag varit med om, var den enda kommentaren som Fredrik ”Mini” Svanbäck gav innan han gick på bussen som skulle ta de besegrade randiga spelarna från Ängelholm.

Närmast väntar Östersund på Landskrona IP och något annat än tre poäng finns inte på kartan. Utgångsläget inför de närmaste matcherna är inte de bästa. Inte mindre än sju av de spelare som var med från start idag stängs av en match vid nästa varning. Dessa är Martin Rudolfsson, Philip Andersson, Fredrik Svanbäck, Alex Nilsson, Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani, Patrik Åström och Christoffer Tapper Holter.


Det såg stabilt ut i BoIS-försvaret i 88 minuter.


Alex Nilsson gör 1-0 till BoIS. En rättvis ledning som höll till den sista ordinarie spelminuten.


Någon förklaring till varför dagens banderoll hängdes upp innan andra halvlek drog igång var det ingen på pressläktaren som visste.


Dennis Olofsson kom in i minut 68 och får godkänt för sin insats.


Jörgen Pettersson lever sig in i matcherna.


I slutet av andra halvlek tog Ängelholm för sig allt mer, dock utan att skapa så mycket. Innan den sista minuten.


Fredrik Olsson kan inte fatta hur han kunde missa öppet mål och därmed punktera matchen efter 85 minuter.


Robin Staf forcerar in 1-1.


Det absolut sista som sker i matchen är att Jacob Augustsson nickar ner bollen till Robin Staf som på något vis lyckas pressa in bollen genom en mur av BoISare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser