Annons

Rektorn hänvisar till lokaloptimering

Efter Landskrona Direkts artikel om matsalssituationen vid de kvarvarande programmen i Norrestad kommer personalen vid  el- och energiprogrammet samt industritekniska programmet i eftermiddag ha ett möte kring problemet. Ansvarige rektorn menar samtidigt att han inte är insatt i ärrendet.
– Jag är ny rektor och har inte varit med att ta fram underlaget, säger Kenny Andersson när han ringer upp Landskrona Direkt efter den aktuella artikeln publicerats.
– Jag har dock undertecknat avtalet om detta. Jag får lita på mina kollegor som under våren tagit fram förslaget. Jag instämmer i det som planerats, säger han och är noggrann att poängtera att lösningen är en del i en mycket större helhetslösning som inkluderar flyttkarusellen inom skolorna i Landskrona.
– Landskrona gör rätt som inte vill betala för tomma lokaler.

Att det ska få plats 24 elever i det tidigare klassrummet är han övertygad om.
– Det finns restauranger som har det trängre. Men naturligtvis ska eleverna få vara med och tycka till om detta. Skulle det inte fungera så får vi titta på en annan lösning.

Annons
 

Var käkar ni i personalen?
– Det vet jag faktiskt inte än. Som sagt, jag har precis börjat min tjänst.

Du har själv varit med och flyttat och sett till att eleverna i centrum nu får moderna lokaler. Hur tror du eleverna som blir kvar känner det när de får sitta och äta i ett trångt klassrum?
– Varje elev ser till sin egen situation. Jag vet inte hur de kommer att agera.  Vi kommer i eftermidag ha ett möte med personalen och gå genom situationen.

Läs mer: 24 elever ska äta på 20 kvadratmeter

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser