Annons

Framtidens damgolfare i Landskrona med Annika Sörenstam

Stora delar av världens framtidslöften inom damgolfen befinner sig i Landskrona. Dessutom finns en av världens bästa damgolfspelare genom tiderna, Annika Sörenstam, i staden. Det är dags för ungdomstävlingen Annika Invitational Europé, en tävling där 72 tjejer från 11 länder i åldern 13-18 år får chansen att spela och samtidigt få tips och råd av den före detta världsstjärnan.
– Detta är ett sätt för mig att betala tillbaka. Mitt mål är att tävlingen ska bli en av de största i åldersgruppen i världen, sade hon till den samlade pressen på tisdagen.
Annika, som la klubborna på hyllan 2008, är en av världens mest framgångsrika golfare genom tiderna med 72 segrar på LPGA-touren inklusive 10 majors vilket inbringat 100 miljoner kronor med råge. Hon har totalt 90 segrar som professionell och har representerat Europa i Solheim Cup vid åtta tillfällen. Något spel i Landskrona har det dock aldrig blivit men trots detta föll valet på just Landskrona Golfklubbs banor i Borstahusen då det var dags att ta fram en bana till tävlingen.
Man får ansöka om att få arrangera denna tävlingen och i år skulle den förläggas i Skåne. Landskrona Golfklubb var den klubb som visade störst intresse och jag har nu gått några hål och konstaterar att vi gjort ett gott val, säger hon.
Under dagarna tre ska hon gå runt på banan med tjejerna.
Det brukar fungera bra. De är ofta lite blyga i början men stämningen blir snabbt bättre.
Det var 2009 som Annika Invitational i Orlando Florida avgjordes för första gången och nu finns det tävlingar som bär Annikas namn även i Kina och Sverige. De tre främst placerade i Annika Invitational Europe får inbjudan att spela Annika Invitational i Orlando 2014 och segraren får även en inbjudan att spela LET-tävlingen Helsingborg Open på Vasatorps GK i september.
Sverige har just nu en generationsväxling inom damgolfen men jag hoppas och tror att det kommer att vända. Här i Landskrona kommer ett flertal framtidshopp att spela. Av de 72 tävlande är cirka hälften från Sverige, säger hon.
Någon tjej från Landskrona finns dock inte med i tävlingen.
Nej men jag hoppas att golftjejerna här i stan passar på att komma ut och titta. Det är mycket inspirerande och vem vet, kanske är någon av framtidens spelare härifrån, avslutar Annika Sörenstam.

Tävlingen som går den 7-9 augusti har formatet slagspel 54 hål, det vill säga 18 hål om dagen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser