Annons

Dubbelt passagerarrekord för Ventrafiken

Passagerartrafiken med Rederi AB Ventrafiken till och från Landskrona-Ven och Köpenhamn-Ven slog dubbelt rekord under juli månad i år.

Statistiken för linjen Landskrona-Ven för juli månad slutade på 90.027 enkelresor.  År 2012 reste 74.099 personer under samma tid och rekordet från 2009 var på 89.650 passagerare.

Annons
 

För linjen Köpenhamn-Ven slutade passagerarsiffrorna på 9.444 enkelresor mot 6.771 år 2012.

En av förutsättningarna för många resenärer till Ven på sommaren är att vädret är bra men utöver det har rederiet i år flera nyheter vilket också påverkar resandeströmmen positivt.
– Med vårt nya fartyg M/S Uraniborg har vi ökat kapaciteten med ca. 30% och detta gör att vi bättre kan tillgodose de stora turistströmmarna som vill åka ut till Ven på de populära förmiddagsavgångarna. Utöver detta tillskott så har vi även behövt sätta in rederiets extrafärja M/S Norreborg när beläggningen varit hög, säger Magnus Anderson, VD.

Vidare har rederiet denna säsong introducerat en webshop till det nya bokningsystemet för båda linjerna.
– Våra passagerare kan nu sitta hemma och boka, betala och skriva ut biljetterna för sin resa till Ven eller Köpenhamn och därmed slippa stå i långa köer för att köpa biljetter när man reser med oss. Vi märker att detta är uppskattat av våra resenärer, säger Anna Moline, bokningsansvarig.

Ökningen på närmare 40% för linjen Köpenhamn-Ven med M/S Jeppe är också den mycket glädjande för rederiet och indikerar att intresset för Ven som turistmål ökar på den danska sidan av Öresund och att potentialerna är stora i den danska huvudstaden med omnejd.
– Nu ser vi fram emot en bra augusti månad med fint väder och många resenärer till Ven från både Landskrona och Köpenhamn.


I sommar har det varit fullt på flera avgångar med Ventrafiken så att extra turer har fått sättas in.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser