Annons

Tvåan i Tall Ships Races på visit

Stadshuskajen får på torsdag besök av ett uppskattat fartyg. Det är som vi tidigare berättat briggen Tre Kronor af Stockholm som under fyra dagar gästar Landskrona. Det kommer liksom vid Ostindienfararen Götheborgs besök tidigare i sommar ges tillfälle till att besöka fartyget under ”Öppet skepp”, skillnaden är att det denna gången är fri entré.

Allmänheten erbjuds också följ med på någon av seglingarna som kommer att göras i sundet under dagarna i Landskrona. Samtidigt kan man passa på att göra ett besök i miljöutställnignen ”Östersjön – vem bryr sig…” där det tipsas om vad du kan göra för att undvika att förorena Östersjön.

Annons
 

Tvåa i i The Tall Ships´ Races
När världens största regatta för segelfartyg avslutades i Szczecin i helgen tog briggen Tre Kronor af Stockholm hem silvermedaljen i A-klassen för de största fartygen. Det har varit en tuff segling med tidvis hårda vindar och såväl fartyg som besättning har fått visa vad de går för vilket de gjort med den äran. Tre Kronors prestation har uppmärksammats mycket av såväl medtävlande som tävlingsledningen eftersom det inneburit en inbrytning i toppen där de norska fartygen annars haft en dominerande ställning.

I Landskrona erbjuds seglingsentusiaster likväl som amatörer en chans att följa med på en kvällssegling, en familjesegling, en heldagssegling och rent av en långsegling till Oxelösund. Inga förkunskaper krävs men man gör bäst i att boka via fartygets hemsida.

Under Tall Ships´ Races har många uttrycker sin beundran för fartygets vackra linjer och det skickliga sätt som hon seglas på. Samtidigt har Tre Kronor fått mycket uppskattning för det miljöengagemang som hon står för genom Initiativet Hållbara Hav. Den 8-12 augusti kan landskronaborna stifta bekantskap med såväl fartyget som med utställningen.

Mer om briggen Tre Kronor af Stockholms besök i Landskrona kan du läsa här.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser