Annons

Idrottsfest till helgen

Som vi tidigare berättat sammanfaller tre stora händelser i Landskrona till helgen. Idrottsfesten går av stapeln, briggen Tre Kronor af Stockholm kommer på besök och Havets dag äger rum.

I samband med Landskrona Stads 600 års jubileum ska Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, LISA, i samarbete med Landskrona Stad arrangera Idrottsfesten.
Från och med torsdag till och med lördag kommer besökarna kunna se uppvisningar och tävlingar, och även prova på över 20 olika sporter i centrala Landskrona.
– Allt är gratis, hälsar Maria Andersson projketledare för Idrottsfesten.

Annons
 

Idrottsfesten aktiviteter startar på torsdagen klockan 9. Klockan 18.30 är det invigning på Kasernplan och kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg, kommer att hålla i invigningstalet. Under invigningen kommer även Annette Lindwall uppträda tillsammans med barnkör och bandet 50/50 och flera olika hästuppvisningar kommer ske. Även under fredagen, klockan 17, kommer det vara en hästshow.
Då ännu större och publiken kommer få se många olika hästraser och sätt hästar kan användas på. Hästtemat kommer hålla i sig till lördagen då vi kommer avsluta Idrottsfesten med kändishoppning med sju lokala kändisar, som har fått träna under våren, berättar Maria Andersson.

Under Idrottsfesten kommer det spelas en del i turneringar och ett stadslopp kommer att utgå från Citadellet. En innebandyturnering utomhus kommer pågå under tre dagar, medan beachfotbollsturneringen avgörs under fredagen och beachvolleybollturneringen spelas på lördagen.

Under lördagen kommer även Citadelloppet gå av stapeln för första gången. Loppet har fem olika distanser med kortaste sträckan på 0,7 km och längsta på 10 km. Start och målgång är inne på Citadellet.
För de besökare som vill tävla kan de anmäla sig till Fyrkampen under lördagen. Fyrkampen består av de fyra sporterna pistol, rodd, boule och bangolf och de tävlande kan vinna en tur med fartyget Tre Kronor af Stockholm, som kommer ligga vid Skeppsbrokajen under Idrottsfesten.

Sammanlagt kommer ett 30-tal idrottsföreningar att medverka. En central punkt i Idrottsfesten är den utökade stranden vid Halvmånen.  Här kommer det att spelas turneringar, finnas servering och en massa olika prova-på aktiviteter. Även längs Badhusgatan kommer det att finnas aktiviteter liksom inne på Citadellområdet. På Kasernplan kommer fokus att ligga på  hästsport.

Läs mer:

  • Briggen Tre Kronor till Landskrona
  • Programmet till Idrottsfesten på landskronaidrottsfest.com
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser