Annons

Nytt SM-guld av Johanna Johansson

Landskronakanotisten Johanna Johansson som tävlar för Lödde Kanotklubb fortsätter att skörda framgångar. Efter storslam i SM för ett par veckor sedan avgjordes Maraton- SM i Bengtsfors i helgen och Johanna tog hem förstaplatsen i K1 Damer 18 21000 meter med fem lyft. Tiden blev 1:54:56, knappt en minut före tvåan Moa Ringqvist Waxholms Kanotsällskap.

Maraton i kanot går till på följande vis. I juniorklassen kör man fem varv på vardera 4 kilometer och avslutar därefter med ett spurtvarv på 1000 meter. På de fyra första varven har man även lyft. Det innebär att kanotisten skall hoppa ur sin kanot springa ca 70 meter med kanoten för att därefter sätta sig i densamma och fortsätta paddla.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser