Annons

Kräftgången för BoIS på bortaplan fortsätter

BoIS åkte idag på den sjunde raka bortaförlusten på Stora Valla i Degerfors sedan man denna gång förlorat med 2-0.

Spiken i kistan slogs in med två minuter kvar av ordinarie speltid sedan Daniel Sundgren säkert förpassat en straff i mål. Upprinnelsen var en stängning och en lätt handpåläggning från Andreas Dahl. Även om straffen var i billigaste laget var det på inget vis orättviss att Degerfors gick vinnande ur kampen. Utöver målen hade hemmalaget ytterligare ett par riktigt kvalificerade avslut där Bill Halvorsen i BoIS-målet tvingades till fantomräddningar.

Annons
 

Ska BoIS, vars tränare Jörgen Pettersson påkallat ”grisfotboll”, något som förövrigt lyste med sin frånvaro, ta med sig något från matchen så är det de tio minuterna i inledningen av båda halvlekarna.
– Vi börjar bra i båda halvlekarna, säger Andreas Dahl och menar på att matchen var jämn men att avgörandet låg i spelet i den sista tredjedelen.
– Det avgörs i straffområdet, konstaterar han.
Ack så sant. Degerfors tog fler avslut och hade betydligt mer folk med i anfallen. Dessutom vågar man mer än BoIS, även om Amethyst Bradley Ralani bjöd på ett par läckra ruscher och en nyfriserad Christoffer Tapper Holter tog några hyfsade avslut.
Hemmalaget var dessutom klart bättre i försvarsspelet.

– Vi är för dåliga i straffområdet, eller om jag ska säga ojämna. Vi har tränat mycket på det. Vi måste bli mer cyniska, menar Andreas Dahl och har svårt att sätta fingret på varför laget endast plockat hem fyra poäng hittills på årets bortamatcher.
– Hade jag vetat vad det beror på så… jag tycker vi spelar hyggligt borta. Helt klart måste vi höja oss många snäpp, funderar mittfältaren som i och med dagens gula kort missar bortamatchen mot Ängelholm nästa måndag. Av samma anledning får även Max Mölder se derbyt från läktaren.

Bland de 2510 på läktarna syntes bland andra tidigare BoIS:aren P-O Ljung, numera tränare i Örebro samt tidigare förbundskaptenen Tommy Söderberg. Den senare på plats för att hålla ett vakande öga på Jörgen Pettersson, då han fungerar som mentor åt BoIS-tränaren som nu går sitt sista steg i utbildningen till elittränare.

Noterbart i övrigt var att blott 17-årige häljarparen Dennis Olofsson som bara tränat med A-laget i en vecka fick chansen direkt i andra halvlek.
– Vi behövde få mer fart på den kanten, ansåg Jörgen Pettersson som så när fått uppleva en rekordmagasinetdebut a´la Niklas Nielsen. Efter blott fem minuter på plan får Dennis bollen fint med sig in i straffområdet men skottet kommer en tiondels sekund för sent och chansen rinner ut.

Istället kunde Degerfors göra 1-0 lite överraskande, tio minuter in i andra halvlek  genom Marcus Astvald som från sin position vid bortre stolpen distinkt kunde trycka in passningen från  Christoffer Eriksson i mål.

Med 20 minuter kvar tändes ett litet randigt hopp sedan BoIS gjort ett dubbelbyte och satt in de båda anfallarna Fredrik Karlsson och Alexander Nilsson. Men närmre än ett par meter in i straffområdet med bollen kom inte någon BoIS:are idag.

I och med dagens resultat skuggar Degerfors toppen och har tre poäng upp till den allsvenska kvalplatsen som idag innehas av Sundsvall. BoIS får passa sig för att inte bli indragna i bottenstriden. Tre poäng har man tillgodo på Östersund som ligger på den nedre kvalplatsen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser