Annons

Kompislaget Melvins Pågar

Spelare från Falcons och Lugi gjorde gemensam sak och anmälde ett lag till Ängelholm Outdoor. Ett lyckat drag då 13-åringarna gick hela vägen och vann utomhusturneringen i innebandy.

Några spelare från Landskrona Falcons och Lugi Innebandy, som tidigare i sommar deltog Innebandyakademins 5-dagarsläger Selected Player, bestämde sig för att ställa upp i Pojkar 13-klassen vid helgens Ängelholm Outdoor.

Annons
 

Kompislaget döptes till Melvins Pågar efter Melvin Bengtsson, lagledare och reservmålvakt. Melvin spelar själv i Landskrona Falcons och deltog också han i Selected Player’s Skånelag.
 
Innebandy utomhus skiljer sig en del mot vintervarianten. Matcherna spelas med tre utespelare. En match varar i 12 min och avslut måste som i basket tas inom 20 sekunder efter att ett lag vunnit bollen, vilket borgar för ett extremt högt tempo.
 
Det var duktiga och samspelta spelare, som i första gruppspelsmatchen mötte IBK Hånk från Åstorp. En match som slutade 4-2 till Melvins Pågar. Trots värmen i Ängelholm Marina Arena så var tempot högt uppskruvat i alla matcherna och Melvins Pågar vann gruppspelet efter att också ha besegrat Öckerö IBK, Munka Bandy 1, Munka Bandy, VV84/SK Bjuv och Warberg IC.
En imponerande insats i den stekheta arenan, menar Ulf Bjarke som var på plats med kameran och följde laget.
 
Efter gruppspelet fick laget vila några timmar. Grabbarna såg till att hålla vätskebalansen under kontroll och passade också på att ta ett svalkande dopp i Skälderviken.
 
I kvartsfinalen stod Munka Bandy 1 för motståndet, ett lag som man besegrat med 11-1 i gruppspelet. I det här mötet skrevs slutresultatet till hela 14-0, vilket är noterat i statistiken som den största vinsten i turneringen hitintills. Lagledaren Melvin Bengtsson hade före gruppspelet noterat att det fanns risk för att de skulle få möta FC Helsingborg i semifinalen. FCH är normalt ett tufft lag att möta, men det visade sig att inget av de tre Helsingborgslagen lyckades nå fram till en semifinal.
 
I semifinalen väntade IBK Hånk, också det ett lag som man besegrat i gruppspelet. Också i det här mötet gick Melvins Pågar segrande ur kampen med 4-2. Inför finalen hann inte finalisterna vila mer än några minuter. Burre 2/Örebro hade besegrat Warberg IC i sin semifinal.
 
Burre 2/Örebro, också obesegrade i turneringen, verkar lika alerta och på hugget som Melvins Pågar. Redan tidigt står det klart att det kommer att bli en jämn final.
– Det är otroligt vilken energi och kondition de här spelarna har. Efter två dagars spel i en ohygglig värme och med åtta matcher i benen, så tycks spelarna helt oberörda, pustar  Ulf Bjarke som innan semifinalen sökt svalka från bilens AC.

Burre 2 tar snabbt ledningen, men efter en stund kvitterar Melvins Pågar genom Elias Persson. Bägge lagen har duktiga skyttar och målvakter. Burre 2 tar återigen ledningen med 2-1. Melvins Pågar låter sig dock inte stressas och med någon minut kvar av matchen lyckas Elias Persson kvittera till 2-2. Resultat står sig matchen ut och nu väntar straffläggning. Efter ordinarie straffläggning är resultatet fortfarande oavgjort, 3-3. Straffläggningen fortsätter med en straff per lag tills matchen är avgjord.
–  Vilken rysare!
Tystnaden är kompakt på läktaren när Elias Persson i Melvins Pågar går fram till bollen och sakta börjar rulla den mot målet. En snabb dragning nära målvakten och så lyfter han in bollen i målet till lagkamraternas vilda glädje. Burre 2-spelaren missar sin straff och kastar sin klubba i besvikelsen, samtidigt som Melvins Pågar jublande stormar planen.
 
Efter alla hyllningar och fotografering av laget, var det så dags för de lyckliga grabbarna att ta ett avslutande dopp i Skälderviken.
 
Melvins Pågar stod för en lysande insats under turneringen och vann samtliga matcher med en total målskillnad på 59-15. Innebandy är en lagsport där alla spelare skall hyllas, men trots det så måste man lyfta fram Elias Persson som matchhjälten i finalen. En talang i ordets rätta bemärkelse. Äras bör även målvakten Anton Holst och alla de andra spelarna i laget.

Melvins Pågar består av:

Anton Holst, målvakt, Lugi Innebandy
Karl Hansson, Landskrona Falcons
Tobias Ohlsson Bååth, Landskrona Falcons
Elias Persson, Lugi Innebandy
Pontus Sölve, Lugi Innebandy
Jakob Bjarke, Landskrona Falcons
Martin Ekelund, Lugi Innebandy
Melvin Bengtsson, Lagledare, Landskrona Falcons


De fyra innebandyplanerna i Ängelholm Marina Arena myllrade av spelare.
Foto: Ulf Bjarke.


Karl Hansson hänger in en balja.
Foto: Ulf Bjarke.


Melvin Pågars’ målvakt Anton Holst kramar om Karl Hansson.
Foto: Ulf Bjarke.


Elias Persson blev matchhjälte då han stod för alla fyra målen i rysarfinalen mot Burra 2 Örebro. Foto: Ulf Bjarke.


Glädjefnatt i Melvins Pågar efter straffläggningen.
Foto: Ulf Bjarke.


Jubel när lagkapten Martin Ekelund höjer pokalen.
Foto: Ulf Bjarke.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser