Annons

Försvarade sin titel i hickorymästerskapet

Årets Svenska hickorymästerskap avgjordes på Landskrona golfklubb helgen 3-4 augusti. 138 spelare kom till start i de tre mästerskapsklasserna och 50 tävlade under andra dagen om Svenska hickorykannan.

Herrklassen vanns för andra året i rad av Magnus Persson Atlevi. Inför andra dagens spel hade Magnus en ”säker” ledning med 6 slag, men under ronden knappade Per G Nyman och Henrik Peyron in allt mer och inför sista hålet skilde endast ett slag mellan Magnus och Per. Magnus avslutade dock starkt genom att sätt inspelet blott någon meter från flaggan och en säker birdie. Därmed segrade han med 147 slag före Per G Nyman på 149 och Henrik Peyron 151. Fjärdeplatsen togs av David Kirkham ytterligare något slag efter.

Annons
 

Damklassen fick en dramatisk avslutning genom att förra årets mästare Monica Andersson och Eva Adermark båda kom i mål med 81 slag. På första särspelshålet hade båda bra drivar. Monikas inspel hamnade höger om green med bunker mellan sig och flaggan. Eva hade ett strålande inspel till två meter från flaggan och eftersom Monica fick svårt att få stopp på sitt tredjeslag, så kunde Eva avgå med segern.

Veteranklassen vanns av Englands Mr. Hickory Chris Homer på 80 slag före Claes Olsson 82 och Ove Stenbeck 84. Eftersom Chris även segrade i Svenska hickorykanna så tog han denna helg en dubbel. Andra och tredjeplatserna i kannan togs av hemmaklubbens Filip Nilberger och Per Åke Helgesson ett slag efter Chris.

Resultat:
Herrklassen
1. Magnus Persson Atlevi, Lunds akademiska GK  147 slag
2. Per G Nyman, Växjö GK, 149 slag
3. Henrik Peyron, Helsingborgs GK, 151 slag

Damklassen
1. Eva Adermark Västerås GK, 81 slag
2. Monica Andersson Helsingborgs GK, 81 slag
3. Julia Tedvik, Helsingborgs GK,  87 slag

Veteranklassen
1. Chris Homer Moricombi GC, 80 slag
2. Claes Olsson Göteborgs GK, 82 slag
3. Ove Stenbeck Helsingborgs GK, 84 slag.

Svenska hickorykannan
1. Chris Homer Moricombi GC, 65 slag netto
2. Filip Nilberger Landskrona GK, 66 slag
3. Per-Åke Helgesson Landskrona GK, 66 slag


Magnus Persson Atlevi under sitt tacktal vid prisutdelningen flankerad av Göran Nyström och Claes Kvist. Foto: Stefan Risberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser