Annons

På husesyn i nya Folkets hus

När Landskronahem tog beslutet att flytta till före detta Swedbanks gamla domäner på Västra Fäladen riskerade områdets Folkets husförening att bli utan lokaler. Men efter förhandlingar och sex månaders byggarbete står nu en ny lokal redo att användas. Imorgon, lördag, bjuds allmänheten in på öppet hus på Pjäsgatan 18.
– Det har blivit över förväntan bra. Vi är mycket glada och nöjda idag, säger Hans-Eric Palmqvist, ordförande i Folkets husföreningen.

Hela samlingssalen och dess interiör är nybyggd men kontoren, köket, toaletterna och ett sammanträdesrum ligger kvar i den gamla delen av byggnaden.
– Men allt är helt nyrenoverat och upprustat för att efterleva alla krav som man kan ha 2013. Bland annat är kranar och tvålpumpar sensorstyrda och all belysning är av senaste modell. Vi beräknar med att minska våra energikostnader med 25 procent, säger Hans-Eric Palmqvist som tillsammans med sina medlemmar lagt hundratals ideella timmar på lokalen för att få till det lilla extra.
– Jag uppskattar att vi varit här 500 timmar tillsammans men när vi ser hur fint här blivit så är det värt allt.

Annons
 

Att lokalytorna minskats med 45 kvadratmeter är inte något som ordföranden tar notis om.
– Det är bara en siffra på ett papper. Känslan är att lokalerna är större. De är betydligt mer effektiva och framför allt har vi idag ett ljus som gör att lokalen känns rymligare än tidigare. Här är plats för 130 personer, säger han och ger sin hyresvärd en eloge.
– De har varit väldigt lyhörda för våra önskemål. Resultatet som vi nu ser har blivit verklighet efter mycket konstruktiva förhandlingar.

Imorgon, lördag, mellan klockan 10.00 och 12.00, ges allmänheten möjlighet att besöka lokalerna.
– Eftersom vem som helst kan hyra lokalen så kommer vi öppna upp och visa vad som bjuds. Jag är övertygad om att antalet uthyrningar kommer att öka, avslutar Hans-Eric Palmqvist.


Den nya salen som det i framtiden ska dansas och hållas möten i.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser