Annons

Andreas Johnsén – en trogen BoISare

Trots BoIS dåliga spel på bortaplan, en seger och en oavgjord,  finns det en kille som inte bangar för att resa över tusen mil för att se sina hjältar. Det är Andreas Johnsén som såhär långt inte missat någon av lagets bortamatcher i år. På måndag kommer han att vara, om inte den enda, så en av få randiga supportrar som är på Stora Valla i Degerfors, en resa på drygt 90 mil tur och retur. Trots att matchen sänds på TV.
– Jag tror att det bara blir jag som bor i Landskrona som åker upp. Jag har sett alla tävlingsmatcher i år och vad gäller försäsongmatcherna som missade jag bara den första, den mot Falkenberg. Känns fett störigt så här i efterhand, säger han och skrattar.
– Jag har inte någon koll på vilka som är aktuella för spel på måndag men jag tror att BoIS har en bra chans att ta tre pinnar mot Degerfors.

Om du åker till samtliga bortamatcher i år så lägger du cirka 1250 mil bakom dig. Det motsvarar en sträcka av Landskrona – New York tur och retur, fågelvägen. Hur tar du dig till matcherna?
– Eftersom jag väljer att lägga pengarna på BoIS istället för på körkort så blir det tåg om jag inte åker med någon annan eller med supporterbussen om den går.

Annons
 

Då var det tur att såväl bortamötet mot Östersund (225 mil tur och retur) som Sundsvall (190 mil) avgjordes på lördagar?
– Ja men jag har en bra arbetsgivare som låter mig ta semester om det skulle knipa. Jag räknar med att det kommer att gå åt en semestervecka totalt under hela året.

Får du några kommentarer när du ställer dig ensam vid ingången till bortasektionen på de olika arenorna?
– Det händer ibland. Mot Östersund kom en kille från BoIS styrelse fram och snackade med mig. Han tyckte det var coolt och lovade att jag skulle få en signerad BoIS-tröja. Vi får väl se hur det blir med det. Jag har inte sett honom sedan dess. I övrigt så hör jag inte så mycket. Men de flesta spelarna brukar alltid tacka efter slutsignalen om de får syn på en.

Enda randiga segern på bortaplan såhär långt kom mot Assyriska, en match som slutade hela 0-3. Den måste väl ha platsen som årets bästa bortamatch. Men vilket är årets bottennapp?
– Det är utan tvekan Ljungskile. Först åkte vi hela vägen upp bara för att få åka hem igen eftersom matchen blev inställd. Sedan åkte vi upp i bil några dagar senare och fick 3-0 i baken. Det var riktigt kass.

Tror du att BoIS har någon chans till den allsvenska kvalplatsen?
– Det tror jag alltid så länge det finns matematiska möjligheter. Det måste man göra. Men realistiskt är kanske att BoIS går upp till allsvenskan nästa år i stället.

Säsongens sista bortamatcher i år är mot Jönköping, en resa fram och tillbaka på 50 mil, Örebro (93 mil) och Brage i Borlänge (125 mil). Tänker du se dom också om matcherna inte har någon betydelse i fråga om avancemang eller degradering?
– Såklart.

Hur länge har du hållit på BoIS?
– Sedan 2002. Jag missade 6-2 matchen mot HIF men såg nästa hemmamatch, den mot IFK Göteborg. Jag bodde i Kävlinge då och en kompis lockade med mig. Senare började jag plugga i Landskrona och flyttade även hit.

Har du inte själv lirat fotboll?
– Jo, ett par år i Kävlinge, samma klubb som Jörgen Pettersson lirade i innan han flyttade till Malmö FF.

Vem är favorit-BoISaren?
– Jag gillar Bill Halvorsen. Han känns trygg i målet. Sedan visar alltid Max Mölder stort hjärta. Han gillar jag också.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser