Annons

Idéspruta på Röda Korset ökar intäkterna

Roger Gustavsson på Röda Korset i Landskrona har många idéer. Det som skiljer honom från andra är att många av idéerna blir verklighet. Den senaste har inbringat hela 2000 kronor på två månader, pengar som kommer att gå till flyktinghjälp.
– Det är ett gåvokort med streckkod som hänger vid kassan i butiken och som man lägger bland de övriga varorna man köper. Sedan drar kassörskan kortet som vilken vara som helst och då läggs 20 kronor på notan. Därefter kan man lämna tillbaka kortet eller spara det och betala fler gånger om man vill. Och det funkar i alla butiker som är anslutna, säger Roger Gustavsson och visar upp en packe gåvokort.

Först ut med kortet var handlaren i Asmundtorp men i veckan hoppade även ICA Kvantum på idén.
– Det kommer att bli hur stort som helst. Det har redan diskuterats på riksnivå och Röda Korset på Gotland har gjort klart att de vill vara med.

Annons
 

Förutom att man kan bidra med att betala med kortet så kommer insamlingsbössorna att vara kvar.
– Vi har inte märkt någon skillnad i Asmundtorp. De som lägger i bössorna gör ofta det med växel som de får tillbaka i kassan. Roger Gustavsson förra idé, att komplettera bössorna man gick runt med på stan, med kortdragare för de som inte hade kontanter, rönte också stort intresse.
– Jag får sådana idéer hela tiden. Jag klurade en hel del på streckkoden. Det ligger rätt i tiden och är enkelt och smidigt, säger han och avslutar.
– Nu hoppas jag att fler butiker i Landskrona hoppar på. Det behöver inte vara matvarubutiker. Då hjälper handlaren till att göra jorden till en bättre plats för många. I dagsläget går samtliga pengar till flyktingområden runt om i världen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser