Annons

Upptåg och hisnande akrobatik på stan

Först ska bara regnet driva bort sen är det åter dags för en ny festival i Landskrona. Vi rekommenderar starkt ett besök i stan under de kommande dagarna då det vankas gatuteaterfestival.  Landskrona deltar åter i gatuteaterfestivalen Passage13 den 1-3 augusti. Under de tre dagarna kommer artister från Frankrike, Danmark och Sverige bjuda på upptåg längs med Östergatans gågata och på hisnande akrobatik i Teaterparken.

Till festivalen har även Project Boulevard knutits, en grupp unga från Landskrona som under sin feriepraktik har skapat en gatuföreställning. Även Teater Dront, scenkonstelever från Fridhems folkhögskola i residens, håller i aktiviteter för barn och ungdomar i Teaterparken.

Annons
 

Festivalen avslutas på lördagen med Music Corners, levande akustisk gatumusik på gatorna i centrala Landskrona kl 11-14. Föreningen Kulturlabbet arrangerar denna del av festivalen, som sker för fjärde året. Vi kommer att få se grupper som Blomman, Trinity, Project Boulevard och Killer Clan of F.U.N. som bjuder på en skön blandning av stilar.
– Instrumentvänligt väder är beställt, och hela festivalen är med fri entré, låter Håkan Persson aAvdelningschef för Kulturstöd hälsa.

Passage är en internationell gatuteaterfestival i Helsingborg/Helsingör som arrangeras för andra året i Landskrona. Arr: Fritids- och kulturförvaltningen/Kulturstöd i samarbete med Passage13 och Kulturlabbet.


Hisnande akrobatik från ifjol.

Hela programmet:

Torsdag
12.00 Les Tonys med Albedo. På gågatan Östergatan.
13.00 & 15.00 Project Boulevard vid Handelsbanken.
14.00 Project Boulevard vid Skateparken, Kasernplan.

Fredag
12.00 Les BigBrôzeurs med Albedo. På gågatan Östergatan. 11.00 Teaterlekar med Teater Dront i Teaterparken, upp till 13 år
13.00 Project Boulevard vid Handelsbanken.
14.00 Teaterlekar med Teater Dront i Teaterparken, 13 år och uppåt.

Lördag
11.00-14.00 Music Corners. 12.00 Mabel & Billies med Cikaros/Tin Can Company. I Teaterparken.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser