Annons

Bevis för underlag krävs för fler istider

Igår skrev vi om motsättningarna mellan Fritids- och Kulturförvaltningen och den nybildade föreningen Landskrona Konståkning och Sportklubb. Det framgick i artikeln att förvaltningens chef Göran Nyström inte anser att den kritik, gällande uteblivna istider i karlsundshallen, som riktas mot förvaltningen är relevant. Bland annat hävdade Göran Nyström att föreningen bland annat fått tre timmar så kallad prime-time.
Detta anser Carina Malmqvist i LKoS vara fel.
– Vi har blivit tilldelade måndagar 13.00-14.50, onsdagar 15.00-16.30, söndagar 08.00-09.15 och 19.30-21.00. Enligt Svenska Konståkningförbundets riktlinjer vid istidsförhandlingar är prime-time tider, attraktiva tider enligt följande: Vardagar 17.00-21.00, lördag och söndag 08.00-20.00, säger hon och frågar sig vilka barn som kan träna måndagar och onsdagar under skoltid och då föräldrarna arbetar.
– Jag undrar också var vi ska sätta de funktionshindrade?
Göran Nyström håller dock fast vid sin linje.
– Alla specialidrottsförbund har sina egna riktlinjer och vad Svenska Konståkningförbundet anser bryr vi oss inte om. Föreningen har fått de tider vi har kunnat ge. Där är helt enkelt inte fler lediga tider.

Carina Malmqvist är även kritisk till Göran Nyströms ifrågasättande om att det verkligen är fråga om breddidrott som föreningen ägnar sig åt.
– Att vi bedriver breddidrott betyder inte att det ska handla om träning en gång per vecka, sen ska man vara nöjd. Att man inte vill elitsatsa betyder inte att man inte vill träna mer än en gång per vecka, säger hon och påpekar att det idag finns 48 intresserade ungdomar och att förvaltningen fått in en detaljerad verksamhetsplan med förväntade grupper och som visar att underlag finns för de äskade tiderna.
– Visar det sig att deras underlag är så stort att det krävs fler tider så får vi se till att de får fler tider i samband med nästa istidsförhandling som kommer att ske våren 2014. Vi kan inte slänga ut ungdomar som tränar idag på grund av ett inskickat underlag. De måste visa i verkligheten att underlaget finns, kommenterar Göran Nyström.

Annons
 

Läs även:

  • Delade meningar om istider
  • Nybildad förening satsar på breddidrott
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser