Annons

VM-medalj till Cassandra Ikonen

Cassandra Ikonen skrev historia förra veckan genom att bryta den 18 år långa medaljtorkan på senior-VM i taekwondo. Senast Sverige tog medalj i senior-VM var 1995.

Cassandra Ikonen tävlar för Malmöklubben KFUM KFUK Po-Eun kampsport center men hennes träningspass på dagtid sker hos Landskrona Taekwondo Akademi.
– Klubbarna har sedan flera år samarbetat och Casandra har förberett sig inför VM med dagtidspass i Landskrona samt kvällspass i Malmö, säger Johan Berg, Sports Coordinator för Svenska taekwondoförbundet och sportchef för Landskrona Taekwondo Akademi.

Annons
 

Hennes första motståndare var rutinerade Gwladys Epangue  från Frankrike och denna match vann Cassandra Ikonen med 3-0. Därefter besegrades Sandra Vanegas från Colombia med 6-5 och kvartsfinalen mot Nikki Martinez från Puerto Rico vanns med hela 6-1.

I semifinal ställdes hon mot koreanskan In-Jong Lee, och svenskan började matchen lite avvaktande och därmed kunde In-Jong Lee ta ledning. Efter att ha krigat sig igenom tre ronder stod Koreanskan som vinnare och vidare till final med siffrorna 3-7.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser