Annons

Jörgen Pettersson sågar domaren efter förlust

BoIS dåliga facit på bortaplan håller i sig. Precis som senast mot Sundsvall så föll man efter mål på övertid. Denna gång var det skytteligaledaren Gabriel Altemark Vanneryr som nickade in 2-1 till Varberg i den 91 minuten inför 1 455 åskådare. Enligt BoIS tränare Jörgen Pettersson var det domarna, vilka han kallade tre pajaser, som låg bakom BoIS förlust.
– Vi kan träna hur mycket vi vill men det spelar ingen roll. Domarna är kriminellt dåliga. Vi får varningar och visas upp på läktarna men med domarna händer ingenting, sa Jörgen Pettersson efter matchen.

Och visst togs det mer än ett konstigt domslut. Bland annat när Tobias Malm vinkades av för offside efter att han passat till sig själv. Och några minuter senare vinkar linjedomaren för offside åt andra hållet men då upphäver huvuddommare Magnus Ahlsén detta. Ljudliga protester följde, framför allt från Andreas Dahl och Patrik Åström (som satt på avbytarbänken) och båda fick varningar.

Annons
 

Men ingen skugga ska falla över Varbergs BoIS. Efter en tämligen händelsefattig inledning av första halvlek fick Ardian Rexhepi till ett halvlyckat skott som på något vis letade sig genom BoIS-försvaret in i mål i den 41 minuten. I anfallet efter dundrade Alex Nilsson upp bollen i nättaket efter ett fint inlägg av Patrik Åström.
Att det inte blev fler mål i halvleken kan Landskrona BoIS tacka sin målvakt Bill Halvorsen för efter att han gjort en dubbelräddning av klass.

I andra halvlek tog BoIS över spelet något mer utan att skapa så mycket. Chanserna dök upp i slutet av matchen och båda lagen hade bra lägen. Än en gång fick Bill Halvorsen visa sig på styva linan men i den första övertidsminuten höll det inte längre. Karl Söderström snurrade upp Max Mölder och Mathias Andersson på sin västerkant och fick till ett perfekt inlägg som en omarkerad Gabriel Altemark Vanneryr bara behövde sätta huvudet till och så var kvällen förstörd för Landskrona-BoISarna.
– V hade övertaget i andra halvlek men fick inte dit bollarna, sade Jörgen Pettersson innan han lämnade sin domaranalys.

Även BoIS målskytt Alex Nilsson lägger en stor del av sin frustration på domarna.
– Vi börjar dåligt och släpper in ett mål men får en gratisbiljett in i matchen. Sedan skapar vi mer i andra halvlek men så blir det som det blir. Domarna avgör matchen och så får det inte gå till på den här nivån, sa han direkt efter matchen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser