Annons

Hårdrockare bloggar för Musikstaden

Bloggen Musikstaden är en del av dokumentations- och utställningsprojektet med samma namn, som drivs av Landskrona museum i ett nära samarbete med eldsjälar och musikaktiva i staden. Under drygt ett år kan man följa ett antal musiker och artister från Landskrona och under augusti månad gästbloggar Fredrik Andersson, sångare i Helsingborgsbandet Chine.

Sångaren kommer bland annat att skriva om hur han inspireras, sjunger och använder musik i vardagen, något som han själv fått djupare förståelse och intresse för genom sina studier i Musikvetenskap.
– Under de senaste 10 åren har jag spelat i band. Jag har varit med om att från en dröm och stark vilja skapa musik, spela in skivor, göra livespelningar och att jobba mot nya mål. Drömmen och viljan driver mig fortfarande. Att få utvecklas och driva bandet framåt, tillsammans med mina bandmedlemmar, är det bästa jag vet, sägar han.

Annons
 

26 åriga Fredrik Andersson är numera bosatt i Helsingborg men uppvuxen i Landskrona.
– Jag plockade upp basen under högstadiet och bildade mitt första band tillsammans med två skolkamrater. Bandet hette RageDate och vi repade på ”Nu Jävlar” i det gamla mejeriet på Vintergatan. Idag sjunger jag i Chine och vi släppte vår första fullängdare ”Betray Your Own Kind”, 2012.

Adressen till bloggen är http://musikstaden.wordpress.com/gastbloggare/

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser