Annons

Klart med bredband till Ven

Länsstyrelsen i Skåne har tillsammans med Post- och telestyrelsen beslutat att ge Landskrona Energi AB ekonomiskt stöd om 9,6 miljoner kronor för en omfattande bredbandsutbyggnad på Ven. Projektet kommer att ansluta minst 200 fastigheter på ön och förväntas vara klart i slutet av 2014.

Den totala kostnaden beräknas till cirka 12,6 miljoner kronor vilket gör det till det största enskilda projektet för bredbandsutbyggnad inom kommunen.
– Vi är väldigt glada över beslutet. Medfinansieringen betyder mycket eftersom det är frågan om ett omfattande projekt vilket innefattar många hushåll som dessutom ligger glest, säger stadsnätschef Patrik Gillsvik på Landskrona Energi.

Annons
 

Gensvaret från de boende på Ven har varit stort. Såväl fast- som semesterboende har varit angelägna om att få ett snabbt och pålitligt bredband i sina bostäder eller företag. Även om flertalet Venbor redan lämnat in intresseanmälan räknar Landskrona Energi med att få in fler anmälningar under projektets gång.
– Det är ingen lyx att ha ett bra bredband idag, det är en grundläggande förutsättning för att enkelt kunna sköta vardagsärenden så som att betala räkningar via en internetbank. En bra bredbandsuppkoppling underlättar helt klart vardagen för de boende på Ven, menar Patrik Gillsvik.

I skrivande stund hålls ett informationsmöte på Ven om satsningarna.
Magnus Pettersson är en av företagarna på ön med flera olika verksamheter och har länge efterfrågat just ett stabilt bredband till ön.
– Jag är inte med på mötet men har anmält båda mina fastigheter sen innan, säger han och tillägger.
– Jag hoppas att dom ansluter de företagen i de områdena som har mindre än 50% som vill ansluta sig.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser