Annons

Det händer i och utanför konsthallen idag

Museets kreativa verkstad, Ateljé Nell, finns även denna vecka utanför konsthallen.
– Det var verkligen en succé förra veckan. På tisdagen kom cirka 40 unga och barn hit och skapade en riktig trevlig konstoas mitt i parken, säger  bildpedagog Birgitta Liljeqvist.

När Landskrona Direkt hade vägarna förbi på dagen en vecka sedan var aktiviteterna i full gång och rent av hade ett par långväga gäster hittat till ritpappret. Heol Chatelin och Tindra David från Bretagne i Frankrike tillbringar ett par sommarveckor i Landskrona och har redan hunnit besöka såväl Pumphuset som museet och konsthallen.
– All kultur som finns här är fantastisk. Dessutom är det gratis att titta på det, säger 14-åriga  Heol Chatelin som själv bär på en konstnärlig dröm.
– Jag älskar att måla och teckna och skulle gärna villa utbilda mig till videokonstnär i framtiden.

Annons
 

En strid ström av unga och äldre kommer förbi den kreativa verkstaden.
Birgitta Liljeqvist frågar om favoritfärger och vips har hon lockat några till att ställa sig vid stafflierna. Många något äldre passerar på väg till sommarens stora glasutställning Hett Format, bara för att mötas av en låst entrédörr.
– På onsdagar öppnar konsthall först klockan 15 då man har kvällsarrangemang, upplyser Birgitta Liljeqvist.
– Två timmar extra öppethållande kunde kommunen bjudit på så här i turisttider. Utställningen är underbar och hallen är positiv reklam för stan, säger en mamma som är på plats med sitt barn.

Stafflier som skänkts av Lions Citadella till museets kreativa verkstad kommer väl till pass även om en del väljer att måla med blyerts och med papperet tasttejpat på ett underlägg, likt Heol Chatelin, som fångar skuggan av sitt eget hår på sitt konstverk.

Ateljé Nell är gratis för deltagarna.
– Det är bara att komma förbi. Det krävs ingen föranmälan, avslutar Birgitta Liljeqvist som finns på plats idag klockan 13.00-16.00.

Inne i konsthallen som idag alltså öppnar klockan 15 rekommenderas ett besök på glasutställningen Hett Format och onsdagsprogrammet som kör igång klockan 18.30 har denna vecka nått fram till Markus Emilsson.

Med sitt eget arbete som språngbräda resonerar glaskonsthantverkare
Markus Emilsson, deltagare i Hett Format, om möjligheten att utforska konst och konstigheter på sitt eget vis. Det blir ett samtal om glas, hantverk, konstprojekt och frågor om hur vi kan omfamna våra olikheter för att skapa spännande upplevelser kring konst.

Föreläsningen är ett samarbete med Landskrona konstförening.


Birgitta Liljeqvist till höger i bild har varje sommar under cirka 20 år bjudit in till kreativ verkstad i parken utanför konsthallen.


Fransyskorna Heol Chatelin, och Tindra David slog sig ner på avsatsen till konsthallen och tecknade.


Heol Chatelin fångade skuggan av sitt hår på ritpappret.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser