Annons

Årets största BoIS-seger

Innan sommaruppehållet i Superettan åkte BoIS på en försmädlig 3-2 förlust i Sundsvall då man tappade ledningen två gånger om och åkte på förlustmålet på övertid. Uppehållet visade sig dock vara nyttigt. Det var ett rejält taggat randigt lag som tog emot Varberg och efter 93 spelade minuter stod det 5-0 på resultattavlan. Spelglädjen gick inte att ta miste på. Om det berodde på uppehållet, det fina vädret eller att alla på IP, även motståndarnas supportrar, hejade på BoIS ska vi låta vara osagt. Klart var dock att BoIS visade prov på effektivitet i första halvlek samt hur man dödar en match i andra.

Landskrona BoIS tog på måndagskvällen säsongens största seger hittills när man hemmabesegrade Varbergs Bois med hela 5-0 inför 2257 åskådare. Det var Fredrik Olsson som, efter en rejäl försvarsmiss, visade vägen med sitt 1-0 mål efter nio minuter. Första chansen hade dock Andreas Dahl som fick se Dan Sadé i Varbergsmålet göra en snygg räddning på en frispark.

Annons
 

Minuterna efter målet blev intensiva. Varberg visade prov på offensiv fotboll och hade ett flertal skapliga chanser. Bland annat träffade en boll stolpen och vid ett par tillfällen fick panikrensningar göras. Bästa kvitteringschansen hade Gabriel Altemark Vanneryr som kom högst på en hörna men fick se sin nick smita just utanför Bill Halvorsens högra kryss.

Men istället för en kvittering så gjorde BoIS tre mål på elva minuter innan pausvilan. 2-0 kom på nick av Liridon Leci som var högst på en perfekt slagen hörna av Andreas Dahl i minut 33. Fyra minuter senare anföll BoIS snabbt och Christoffer Tapper Holter lättade bollen till Alex Nilsson som inte gjorde något misstag och med en minut kvar av halvleken hittade Alex Nilsson fram till Fredrik Olsson som retfullt enkelt placerade bollen förbi den chanslösa målvakten.

I andra halvlek sjönk tempot betydligt av naturliga skäl. Även om order kom att man skulle spela offensivt så såg de randiga till att stänga matchen på ett säkert sätt. Någon enstaka halvchans fick gästerna som även fick Erkan Saglik utvisad, men riktigt hett blev det aldrig. Istället satte inbytte Fredrik Karlsson den sista spiken i kistan genom att vara påpassligt framme på en målvaktsretur efter ett skott av Erik Andersson.
– Jag är otroligt nöjd. Dom har en period på fem eller tio minuter som dom pressar oss men efter att vi sätter tvåan så är vi det bättre laget, säger BoIS tränare Jörgen Pettersson.

Varbergs tränare Halda Kabil var inte lika glad som BoIS-tränaren.
– Vi ger bort det första målet och tappar markeringen vid andra och då går det som det går. Jag tycker dock inte att siffrorna i första halvlek speglar matchen så långt. De är lite väl stora. I andra försöker vi hålla huvudet högt, säger han och tittar ner i bordet.

Fredrik Olsson visade att krutet var tort med sina två mål.
– Det känndes mycket bra. Nu hoppas jag att jag får vara hel resten av året. Läkartester har visat att mina skador i våras förmodligen berodde på för högt syreintag och att man kan reducera detta genom att ändra kostvanorna och efter att jag gjort det så har jag kännt mig helt frisk, säger han och ler stort.

Nästa match för BoIS är redan på fredag då serien vänder och de randiga ska möta Varberg på bortaplan. Efter att ha följt BoIS i många år så ringer varningsklockorna.
– Nu suger vi på denna karamellen idag och imorgon men sedan laddar vi om. Det kommer att vara ett helt nytt och mycket revanschsuget Varberg vi möter på fredag och vi kommer att få jobba mycket hårt för att få poäng med hem till Landskrona, siar Jörgen Pettersson och dagens försvarsrese Philip Andersson håller med.
– De kommer säkert att vara rejält taggade. Det gäller verkligen för oss att vara på tå och inte tro att allt kommer att flyta på, säger han.
– Men ikväll får vi lov att njuta av segerns sötma. Vi gör en bra match idag och personligen är jag nöjd med min insats. Det var en riktigt skön seger och jag tycker att vi visade vad vi kan åstadkomma, avslutar Philip Andersson.


Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani ställde som vanligt till det för motståndarförsvaret.


Liridon Leci spelade vänsterback och gjorde det bra.


– Vi tappar i markeringen och då gör BoIS 2-0, konstaterade Varbergs tränare Halda Kabil och visst ser det en aning passivt ut bland de orangea försvarsspelarna.


Liridon Leci ville ta hela världen i sin famn efter sitt första mål i BoIS.


Även försvarskollega Linus Malmqvist gratulerade.


Även Alex Nilsson firades rejält efter att han gjort 3-0.


Christoffer Tapper Holter kämpade och slet och visade vilken nytta han gör i både försvar och anfall.


Fredrik Olsson prickskjuter in 4-0…


… och tackar Alex Nilsson för smörpassningen.


Samtliga BoIS anfallare som spelade gjorde mål. Fredrik Olsson gjorde två, Alex Nilsson ett…


… och Fredrik Karlsson gjorde ett.


Stämningen på Engelska Läktaren var på topp.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser