Annons

Biets dag firas på Ven

På söndag, den 21 juli, firas ”Biets dag” på Nämndemansgården på Ven. Hela dagen kommer att handla om bin, biodling och produkter producerade av bin.

Gör bin mer än honung? Javisst! Bin producerar även vax och propolis och dessutom samlar de in en stor mängd pollen, som är deras proteinkälla. Det är deras stora behov av pollen som gör dem till världens bästa pollinerare.
– Under dagen kommer vi att visa vad man som biodlare behöver i material och utrustning. En film om biodling kommer att visas och vi kommer att ha diverse informationsmaterial och förstås en visningskupa där du som besökare kan se bina i arbete, meddelar Mats Olsson från Hvens Hembygdsförening som tillsammans med Landskrona Kävlinge Biodlarföreningstår bakom programmet.

Annons
 

Det kommer att visas fler av de produkter som bina producerar och förstås kommer det att bli provsmakning och försäljning av honung, både slungad och i kakbitar och birelaterad litteratur av allehanda slag.
– Vi planerar att visa hur slungningen går till och i samband med det också tillhandahålla nyslungad honung.

– Allt detta får du för bara inträdesavgiften på 30 kr. Då har du också tillgång till hela museiavdelningen på Nämndemansgården och den fantastiska miljön runt den vindskyddade innegården, gårdens bibliotek och alla utställningar. Barn under 12 år går in gratis. 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser