Annons

Polisen summerar karnevalen

Sett ur en polisiär synvinkel så var den just avslutade jubileumskarnevalen ett trivsamt och lyckat arrangemang.

Landskronapolisen har nu gått genom samtliga rapporter och anmälningar som inträffade under de just avslutade nio karnevalsdagarna och generellt sett är man mer än nöjda med hur karnevalen avlöpte.
– Vi kan konstatera att vår planering har fungerat mycket bra. Polisens resurser är begränsade, inte minst sommartid, men tack vare god planering och stort engagemang från alla inblandade parter – inte minst från våra polisers sida – har det fungerat bra, säger Fredrik Bjerkeborn, vikarierande närpolischef i Landskrona.

Annons
 

Polisen framhåller den goda samverkan som finns, inte bara med arrangörerna och de olika förvaltningarna inom Landskrona Stad, främst Fält och Fritid, utan också med de olika organisationerna såsom bland andra Röda Korset, nattvandrarna, räddningstjänsten, bostadsbolagen och polisens egna volontärer.
– I detta sammanhang måste vi också betona det engagerade arbetet som utfördes av ordningsvakterna, vilka under karnevalsdagarna gjorde ett fantastiskt arbete, berömmer Fredrik Bjerkeborn.

Antalet besökande på karnevalen var som störst under den avslutande fredagen och lördagen och polisen noterade också att berusningsgraden var högre dessa dagar än de övriga karnevalsdagarna.
– Trots en relativt stor polisiär närvaro och det faktum att ett antal personer omhändertogs på grund av berusning, måste vi tyvärr konstatera att ett antal anmälningar om bland annat  misshandel, främst under fredagen och lördagen, inkom till polisen. Det gjordes också ett antal anmälningar om stöld under perioden.

Sammanfattningsvis, med tanke på det mycket höga antalet besökande, cirka  200.000 enligt representant från arrangören, och den utsträckta karnevalstiden, måste vi ändå vara mer än nöjda.

– Helt nöjda kan vi dock inte vara då polisensslutliga mål är en karneval helt utan polisanmälningar. Där är vi inte ännu, avslutar Fredrik Bjerkeborn.


På det stora hela är polisen nöjd med den nio dagar långa karnevalen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser