Annons

Nybildad förening satsar på breddidrott

En ny idrottsförening i Landskrona har sett dagens ljus. Det är Landskrona konståkning och sportklubb som bildades i slutet av förra året och som nu bara väntar på att allt det administrativa blir klart så att man kan sätta igång sin verksamhet. Det som skiljer den nya föreningen från andra är att man satsar på breddidrotten.
Vi kommer inte att försöka få fram några världsmästare. Istället ska vi satsa på bredden, säger Carina Malmqvist, kassör i föreningen, och förklarar.
– Det finns många som vill träna för att det är roligt och dessa vill vi hjälpa. Dessutom finns det ingen förening som har resurser att satsa på barn med funktionshinder, säger hon och talar av egen erfarenhet.
– Vi har själv en son som har en utvecklingsstörning och det krävs andra resurser för att engagera barn som honom. De behöver såväl den sociala biten genom att umgås med andra men även den fysiska då många med funktionshinder har anlag för att ha några kilon extra.

Carina Malmqvist ser även före detta aktiva som en målgrupp och resurs.
– Man kanske vill fortsätta att åka trots att man slutat tävla men det kan man inte idag. Dessutom kan dessa bidra med sina kunskaper samtidigt som de har roligt på isen.
Namnet på föreningen skvallrar om att det kommer att bli tal om mer än konståkning.
– Ja, vi vill satsa där behovet finns. Jag tror tillexempel att simning kan vara en idrott som vi kommer att engagera oss i. Vi ser gärna ett samarbete med andra föreningar. Vår målgrupp är viktig i samhället och de som vi vill nå ut till har inte många alternativ inom det idrottsliga föreningslivet, avslutar Carina Malmqvist.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser