Annons

Asylstafetten når idag Landskrona

Idag når Asylstafetten Landskrona. Under de 34 dagar som marschen beräknas ta vandrar man från Malmö till Stockholm för en human flyktingpolitik.

Den andra dagen som är idag stannar man först till Kävlinge för lunch och därefter nås Landskrona framåt kvällen.
I Landkrona  kommer eldsjälar bjuda vandrarna på mat och kortare filmer som behandlar asylstafettens tema. Allmänheten hälsas välkommen till Församlingshemmet klockan 21 där kortfilmerna Dublin och Gömd/Hidden kommer att visas. Efter filmerna blir det samtal.

Annons
 

Precis som i Fredsbaskermarschen som nyligen gästade staden går en kärna deltagare hela vägen men folk kan ansluta, och stödja så länge som de själva orkar menar arrangörerna.

Ali Ahmadi som är initiativtagaren och som länge levde som papperslös var innan avmarsch i Malmö spänd men full av tillförsikt.
– Vi har nått ut till så många, det är otroligt vilket gensvar vi fått redan nu. Eldsjälar och olika typer av organisationer längs med hela vägen har engagerats, sa han då.

Tanken med Asylstafetten är att skapa utrymme för samtal med människor om den värld vi vill leva i. Asylstafetten handlar också om att lyssna på dem som påverkas av den rådande flyktingpolitiken.
– Vi flyr från krig, vi har lämnat familjer, förlorat anhöriga på vägen. Vi har tvingats växa upp mitt i ett pågående helvete. Fler måste få skydd om det menas allvar med att Sverige ska vara en försvarare av de mänskliga rättigheterna, anser Ali Ahmadi.

Läs mer om Asylstafetten på asylstafetten.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser