Annons

Bristles succépunkade på Bakgården

Det röjdes rejält på karnevalens bakgårdsscen bakom Rådhuset på torsdagen. Ett av banden som fick igång publiken var det lokala punkbandet The Bristles som dagen till ära bjöd upp ett par gäster på scenen.
– Med anledning av att vi spelade en torsdag klockan 19.00 inför allt från barn till äldre så beslöt vi oss för att köra ett annorlunda gig. Förutom våra egna låtar så spelade vi en hel del covers och bjöd då upp gäster, säger Ray Grönlund som satt bakom trummorna.

Först upp var Nelly Svegbrandt från avsomnade Nelly and the Elephants och sedan dök sångaren i The Negatives, Jyrki upp. Därefter bjöds Roland ”Stolle” Telin fram till mikrofonen och resultatet blev ett par låtar av Kal P Dal, dock i något snabbare takt än originalet.
– Detta är stort. Får jag sätta på mitt CV att jag sjungit med The Bristles nu? Då saknar jag bara Beatstones, sade han till publikens jubel.
Även den lokala punksångaren Fredde Anderberg sprang upp på scenen då bandet spelade Ramonesklassikern Blitzkrieg Bop.

Annons
 

Sångaren i bandet, Johan ”Puma” Larsson bor i Göteborg.
– Det betyder att jag slipper repa men det spelar ingen roll. Jag kan ju alla låtarna och kör vi något nytt så lär jag mig snabbt, säger han med ett leende och berättar om konserten.
– Det funkade kanonbra. Eftersom vi körde med gäster på scenen och publiken var så blandad så blev det lite av en The Bristles Light, sa ”Puma” efter spelningen som efter den knappt timmeslånga spelningen.

Något mer karnevalande blir det inte för The Bristles. Idag bär det iväg till en spelning i Bromölla och imorgon är det Malmö som gäller.


Puma är i fin form.


Gästerna Fredrik Anderberg och Jyrki gör en bra cover på Ramones Blitzkrieg Bop.


Stolle och Puma körde SJ och Alrajt så att Pedalens Pågar borde stå på kö och önska ett gästspel även hos de ikväll.


Publiken trivdes.


Svegis (t.v) är numera en garant för en lyckad karnevalsspelning. Två konserter på topp femlistan är inte dåligt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser